duminică, 26 septembrie 2010

Exemple de tunsori pentru barbati

In momentul in care se hotarasc sa se puna la punct cu stilul, multa lume incepe cu tunsoarea. Au perfecta dreptate: capul este partea corpului care se vede prima data in momentul cand ne intalnim cu cineva (indiferent de sezon). Asta inseamna ca igiena personala si frizura sunt foarte importante pentru prima impresie.

Fiind primul articol despre tunsori pe care il scriu, vreau sa facem putin mai multa teorie. Sigur, pozele ajuta foarte mult in luarea deciziei insa nu poti alege orice tunsoare.

De fapt.. s-ar putea sa o dai in bara rau de tot daca alegi o tunsoare gresita… ce s-ar putea sa te tina in casa saptamani intregi. :)

Tunsorile au si ele trendul lor – in fiecare an, alte sunt la moda. Insa exista cateva lucruri de baza care nu tin cont de trend si pe care trebuie neaparat sa le stii.

Cand vine vorba de alegerea frizurii potrivite, lucrurile nu sunt asa de complicate. Cel mai important factor, care determina in proportie de 90% cat de bine ti se potriveste o anumita frizura, este…

forma fetei!

Forma fetei nu tine cont de trenduri. Daca alegi o tunsoare doar pentru ca e la moda anul acesta sau pentru ca o poarta David Bechkam, sunt sanse sa iti stea aiurea.

Dar, daca determini forma fetei, vei avea un punct de plecare foarte bun pentru a-ti alege tunsorile care ti se potrivesc.

Deci, ce forma a fetei ai?

Nu trebuie decat sa alegi din posibilitati, si sa de care te apropii cel mai mult.

Fata rotunda:

Am pus acest tip primul pentru ca aici ma incadrez eu. Multa vreme am crezut ca singurul stil care mi se potriveste este cel foarte scurt… insa nu e nici pe departe asa!

Ai in pozele de mai sus doua stiluri: fie iti faci parul cu placa in jos fie ti-l ridici in sus. In ambele cazuri, fata ta se va “alungi”.

In ambele cazuri, insa, ai grija sa nu lasi parul prea mare in lateral, pentru ca asta va contribui la latirea capului.

Cand ai fata rotunda, trebuie sa ai un singur obiectiv in minte: sa creezi iluza ca e mai lunga decat in realitate. Insa nu o poti alungi oricum. Trebuie sa te uiti la cat mai multe poze si, eventual, sa vorbesti cu un stilist.

Fata patrata:


foto: beauty-and-the-bath.com

Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da daca ai fata patrata, este sa nu ascunzi asta. O tunsoare ca cea din poza de mai sus va scoate in evidenta faptul ca fata ta este patrata.

O alta varianta este asa-numita tunsoare faux mowhak, purtata de David Bechham:

Fata triunghiulara:


foto: blog.emitations.com

Daca ai fata triunghiulara, fruntea iti e vizibil mai lata decat barbia, care e mai ingusta ca la restul lumii. Obrajii sunt si ei mai proeminenti, in timp ce barbia este ascutita. Justin Timberlake e un exemplu foarte bun de fata triunghiulara.

Fata ovala:


foto: © Tim Whitby | Getty Images

Fata ovala este ideala din mai multe puncte de vedere. Nu numai ca exista studii care arata ca o fata ovala e mai atractiva si mai masculina, dar iti permite sa porti o foarte mare varietate de tunsori.

Reprezentantul acestei forme faciale este Jude Law.

Fata “diamant”:


foto: thewallpapers.us

Fata diamant (vezi Johnny Depp mai sus) are particularitatile ei: obraji proeminenti, fruntea ingusta si o lungime efectiva mai mica.

Deoarece ai fruntea mai mica, iti recomand sa porti parul putin mai lung in zona tamplei, pentru a o lati si a echilibra fata. Johnny o face foarte bine in poza de mai sus.

Pletele sunt o alta alternativa la acest tip de fata. Acestea compenseaza obrajii si barbia ascutita.

Ce alti factori mai pot fi luati in calcul pentru determinarea frizurii perfecte?

Daca vrei intr-adevar “sa scoti maximul” din tunsoarea pe care vrei sa o ai, forma fetei e doar inceputul. Mai sunt si alti factori care conteaza, insa despre acestia vor vorbi alta data:

  • forma capului
  • pozitia si marimea nasului
  • urechile
  • forma, pozitia si marimea sprancenelor

Niciun comentariu: