marți, 28 septembrie 2010

Actori si regizori Gay

Sunt talentati si au regizat sau au jucat in filme si seriale de succes. Au devenit celebri si sunt si in prezent recunoscuti pentru contributia lor in cultura cinematografica. Ce ii diferentiaza de ceilalti actori si regizori de succes de la Hollywood? Sunt gay, au recunoscut public acest lucru si lumea a invatat sa ii aprecieze pentru munca lor.

Wentworth Miller

Wentworth-Miller

Sunt convins ca il stiti pe Michael Scofield, personajul principal al serialului Prison Break. Daca pe la inceputul anului 2007 nega zvonurile cum ca ar fi homosexual, Miller a frant inimile multor femei dupa ce a recunoscut public in luna august a aceluiasi an ca este gay si are o relatie cu un alt actor – Luke MacFarlane.
Luke MacFarlane este la randul lui cunoscut din serialul Brothers and Sisters, unde joaca rolul de iubit al actorului Matthew Rhys (gay doar in film, heterosexual in realitate).

Ian McKellen

Ian-McKellen

Fie ca l-a interpretat pe Gandalf in trilogia Lord of the Rings, fie ca a jucat rolul lui Magneto in franciza X-Men, Ian McKellen a facut public inca din 1988 faptul ca e homosexual. De-atunci este foarte activ in campaniile pentru drepturile LGBT (Lesbian Gay Transgender Bisexual Transsexual) .In anul 1994, la ceremonia de inchidere a Jocurilor Gay, s-a adresat publicului spunand: “Sunt Sir Ian McKellen, dar puteti sa-mi spuneti Serena”. McKellen a militat pentru drepturile LGBT si la nivel international si a mai creat valva intr-un interviu acordat in 2008 unei televiziuni din Singapore, cand l-a intrebat in direct pe prezentator sa-i recomande un bar pentru persoane gay.

Clive Barker

Clive-Barker

Clive Barker e un celebru autor de romane horror si regizor britanic si multe dintre romanele si textele scrise de el au fost transpuse pe marile ecrane. Demna de mentionat este seria Hellraiser, dar si filme precum Candyman sau The Midnight Meat Train. Inca din anii 90 acesta si-a promovat cartile si in librarii gay, a dat interviuri mai multor publicatii gay, insa si-a facut publica sexualitatea pana in 1995, cand isi promova filmul Lord of Illusions.

Lee Daniels

lee-daniels

Lee Daniels a devenit in acest an primul regizor de culoare nominalizat vreodata la premiul Oscar, pentru filmul Precious. A recunoscut ca este homosexual prin anii 90, insa acest lucru nu l-a impiedicat sa se faca afirmat. Si-a facut debutul regizoral in 2005 cu Shadowboxer si a produs filme precum Monster’s Ball sau The Woodsman.
Impresionant este faptul ca i-a crescut inca de cand aveau 3 zile pe nepotii sai (nascuti de prietena fratelui sau): Clara si Liam, ca pe proprii copii. Are o relatie de lunga durata cu Billy Hopkins, regizorul lui de casting, alaturi de care ii creste pe copii.

Neil Patrick Harris

Neil-Patrick-Harris

Cunoscut mai ales pentru roluri din seriale precum Doogie Howser, M.D. sau How I Met Your Mother(serial care i-a adus 3 nominalizari consecutive la Emmy pentru cel mai bun actor in rol secundar), Neil Patrick Harris a starnit incepand cu luna noiembrie 2006 zvonuri cu privire la orientarea sa sexuala. Pe atunci ziarele vuiau cum ca ar avea o relatie cu actorul David Burtka. In urma acestei agitatii, Harris a recunoscut ca e gay si a inceput sa aiba aparitii publice cu partenerul sau. In septembrie 2007 a aparut araturi de Burtka la premiile Emmy, a fost invitat si la emisiunea lui Ellen DeGeneres (casatorita la randul ei cu o actrita- Portia de Rossi]. Acesta a recunoscut ca e impreuna cu David din aprilie 2004.

T. R. Knight

T.R.-Knight

Zvonurile in ceea ce priveste sexualitatea lui T.R Knight, doctorul George O’Malley din Grey’s Anatomy au inceput dupa ce in octombrie 2006 a fost implicat intr-o cearta cu colegii sai de platou – Patrick Dempsey si Isaiah Washington. Conform spuselor lui Knight si a altor persoane care au fost de fata, Washington l-a facut “poponar”. Mai tarziu, actorul si-a cerut scuze pentru acest incident, iar T.R. Knight s-a hotarat sa iasa la lumina, pentru a evita alte zvonuri. Intr-o declaratie oferita exclusiv People Magazine, acesta a recunoscut ca este homosexual. L-a avut ca partener o vreme pe Luke MacFarlane, actualul iubit al lui Wentworth Miller, insa, in iunie 2008 a declarat ca are o relatie de 6 luni cu Mark Cornelson.

Roland Emmerich

Roland-Emmerich

Roland Emmerich este omul din spatele multor filme (in mare parte apocaliptice) de succes precum The Day After Tomorrow, Godzilla, Universal Soldier, Independence Day, The Patriot2012. A recunoscut in urma cu mai multi ani ca este homosexual si se implica activ in campanii dedicate conservarii filmelor gay si lesbi. sau

Rupert Everett

Rupert-Everett

A ajuns in atentia publicului inca din 1991 cand a jucat rolul unui elev homosexual in filmul Another Country. De atunci a recunoscut ca este gay. Cariera lui a continuat cu aparitii in filme ca My Best Friend’s Wedding, An Ideal Husband sau Stardust, insa notabil este rolul sau din franciza Shrek, unde imprumuta vocea sa lui Prince Charming.

Gus Van Sant

gus

Gus Van Sant este un regizor care a iesit la lumina in ceea ce priveste orientarea lui sexuala in anii 80. Acesta a fost nominalizat de doua ori la Oscar pentru cel mai bun regizor: intai pentru Good Will Hunting si mai apoi pentru Milk, unde chiar abordeaza o tema homosexuala.

Richard Chamberlain

Richard-Chamberlain

Protagonistul filmelor Casanova, Contele de Monte Cristo sau Pasarea Spin si-a dat seama inca de cand era adolescent ca este gay, insa a facut public acest lucru abia in 2003. Acesta are o relatie cu Martin Rabbet (agent, producator, regizor) inca din anii 70 si in prezent cei doi locuiesc impreuna in Hawaii.

Rob Marshall

Rob-Marshall

Rob Marshall este celebrul regizor responsabil pentru oscarizatul Chicago, dar si pentru adaptarea pe marile ecrane a romanului Memoirs of a Geisha. A regizat recent musicalul Nine si va regiza cea de-a patra parte a francizei Pirates of the Caribbean. A recunoscut ca este homosexual inca din anii 90 si are o relatie de lunga durata cu coregraful John DeLuca.

Tom Ford

Tom-Ford

Regizorul filmului A Single Man (debut regizoral), bazat pe romanul omonim al lui Christopher Isherwood este o alta celebritate din lumea filmului care a decis sa-si dezvaluie sexualitatea (pentru portretizarea profesorului homosexual George Falconer in aceasta drama, Colin Firth a fost nominalizat atat la Oscar cat si la Golden Globes) Acesta are o relatie de peste 20 de ani cu jurnalistul Richard Buckley, si si-a exprimat de mai multe ori dorinta de a adopta copii.

Niciun comentariu: