marți, 10 decembrie 2013
Sfaturi practice
COMPOT
- daca in compotul pe care il pregatim punem imediat dupa ce il luam de la fiert o bucatica de unt, gustul lui devine de 100 de ori mai bun.
CONOPIDA
- nu prajiti si nu caliti niciodata conopida in ulei incins, ea se intareste;
- leguma trebuie fiarta putin in apa si abia apoi tavalita in ulei sau unt incins;
- conopida ramane frumoasa, alba, daca in apa in care o firbeti adaugati un paharel de lapte.
CONSERVELE
- conservele de carne bagate in cutii de metal se scot intregi, daca inainte de a le deschide sunt puse sub un jet de apa fierbinte;
- observati la cumparare data inscrisa pe hartia care inveleste cutia;
- nu cumparati conserve care au partea superioara umflata, este o dovada ca sunt vechi;
- acasa, puteti conserva in locuri uscate si racoroase, iar conservele de sticla, neaparat intr-un loc intunecos;
- asezati noile conserve pe care le cumparati, in spatele celor care se afla deja pe raft, in felul acesta o sa le respectati "vechimea";
- o provizie mai mare de conserve trebuie controlata de doua ori pe an;
- din motive igienice, spalati fiecare conserva, indiferent daca e din sticla, inainte de folosire, cu apa calda, pentru a indeparta eventualele murdarii;
- daca nu consumati intreaga conserva, puneti restul intr-un vas de sticla acoperit, lasat in metal, continutul se cocleste si devine otravitor.
COZONACI
- cozonacul se face pufos daca forma in care e bagat la cuptor se acopera cu o hartie de pegament unsa cu grasime, scoateti-o abia in ultimile 15 minute de copt;
- cozonacii copti se scot mai usor din forme daca, dupa ce sunt scoase de la cuptor, le puneti cateva clipe pe un stegar inmuiat in apa rece;
- daca nucile sau stafidele pe care vreti sa le puneti in cozonac sunt varate mai intai la cuptor, ele nu se mai duc la fund in timpul coptului;
- vreti sa va garnisiti cozonacii cu migdale sau nuci Ca sa nu se desprinda, ungeti usor suprafata cozonacului copt cu putina apa, garnitura nu va mai aluneca;
- cozonacii care s-au intarit devin iarasi proaspeti daca se invelesc intr-o folie de aluminiu si se baga 20 de minute la cuptor.
CREME
- cremele de ciocolata vor fi mai fine, daca veti topi ciocolata intr-o jumatate de ceasca de cafea si nu in apa calda, asa cum se procedeaza in general;
- multe creme de prajituri cuprind in compozitia lor si faina, la preparare, chiar daca faina e turnata in ploaie, tot se formeaza coclosi, pentru a evita formarea lor, inversam operatia, se pune putin lichid peste faina si se amesteca, apoi alte linguri, pana ce faina curge si poate fi turnata in vasul cu lichid, astfel nu se va mai forma nici un cocolos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu