miercuri, 4 decembrie 2013
Sfaturi in bucatarie
ANDIVELE
- isi pierd din amaraciune daca dupa ce le scoatem tulpina tare, le punem in apa amestecata cu lapte.
BANANE
- tinute la frigider, bananele se innegresc repede si se inmoaie, cea mai buna conservare a lor: intr-un cos de nuiele, intr-un loc bine aerisit.
BEREA
- inceputa isi pastreaza spuma, daca e bine astupata si tinuta in frigider cu gura in jos.
BRANZA
- se rade fara sa se sfarame daca inainte de folosinta o puneti pe o hartie, la congelator, vreme de 30 minute;
- soiurile de branza sfaramicioasa se taie cel mai bine cu un cutit care inainte de intrebuintare a fost trecut prin apa fierbinte;
- branza se desareaza usor daca se pune in apa, impachetata in hartie alba;
- branza intarita se inmoaie daca se inveleste intr-un servetel imbibat in vin alb si se pastreza astfel la rece, timp de o ora.
BORSUL SAU ZEAMA DE VARZA
- inainte de a fi puse in ciorba, se fierb separat, cu o ceapa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu