Cu totii folosim lactate aproape
zilnic, dar stim cum se pastreaza ele in timp adecvat? Produsele lactate care
nu sunt pastrate la frigider sau congelator asa cum trebuie pot dezvolta
bacterii foarte periculoase, asa ca fii atent la urmatoarele sfaturi extrem de
importante:
- Pune produsele lactate in frigider la cel mult 2 ore dupa ce le-ai cumparat, iar inghetata la congelator cat mai rapid. Desi procesul de pasteurizare controleaza in mare parte bacteriile, exista multe tipuri de bacterii care se pot dezvolta. Daca ai tinut un produs lactat mai mult de 2 ore la temperatura camerei, e mai sigur sa-l arunci.
- Infasoara branza in folie de plastic si tine-o doar la frigider, ca sa te asiguri ca nu se dezvolta mucegai. Daca acest lucru s-a intamplat, totusi, taie bucata de mucegai de pe branza la cel putin un centimetru in adancime. Daca gasesti mucegai in branza de vaci, brie sau feta, arunca intreaga bucata din prima.
- Verifica mereu termenul de garantie de pe ambalaj si nu consuma niciodata produse lactate trecute de acest termen.
- Daca mergi la un picnic, tine produsele lactate inconjurate cu gheata, ca sa fie proaspete.
- Poti tine laptele la congelator pana la trei luni! E perfect utilizabil, dar dezgheata-l in frigider, si nu la temperatura camerei!
- Untul poate fi tinut in frigider pana la 2 saptamani sau in congelator, intre 6 si 9 luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu