Un amestec de nucsoara, ceapa si usturoi, tipic
pentru bucataria italiana, omoara bacteriile gripei - afirma profesorul Paul
Scherman, de la Cornell University, Connecticut. Iata sfatul sau: "Mancati
zilnic in anotimpul de iarna, nucsoara, ceapa si usturoi.
Cantitatea
nu are importanta, ci doar faptul ca cele trei arome sa fie proaspete si sa fie
mancate impreuna, adaugate la o supa sau un sos de tomate.
Iata reteta: 400 g rosii (pot sa fie si din conserva), 1 ardei, 10
masline negre, 1 lingura de untdelemn de masline, sare iodata sau marina, 1
ceapa, 2 catei de usturoi, 5 lingurite de nucsoara rasa, 2 linguri de smantana.
Mod de preparare: Se curata rosiile de coaja si de seminte, si ardeii de
nervurile interioare. Se baga in mixer si se paseaza. Li se scot maslinelor
samburii si se toaca. Se amesteca untdelemnul cu maslinele tocate si cu piureul
de rosii si ardei. Se sareaza. Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul ras.
La final, se adauga si nucsoara.
Se serveste rece, nefiert, cu 2-3 linguri de
smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu