duminică, 20 februarie 2011

Problemele lui Marte retrograd


Marte retrogradează o dată la circa 2,13 ani si rămâne retrograd circa 60-80 de zile. Iată, alături, perioadele cu Marte retrograd din intervalul 1941-1988.

Marte retrograd în horoscopul natal ridică anumite probleme. Tot ceea ce reprezintă el este frânat, contrariat, deturnat. Energia nu se manifestă firesc, tinde să fie reprimată, generând tensiuni interioare, frustrări sau, invers, răbufniri distructive. Chiar dacă dinafară individul pare calm si pasnic, interiorul lui este foarte frământat. Actiunea nu e prea bine coordonată si din acest motiv cei ce au Marte retrograd în tema natală rar se pot realiza si numai dacă au în horoscopul personal puternice configuratii compensatoare. Unii sunt pasivi, lipsiti de initiativă si combativitate, altii manifestă o agresivitate dezordonată. În unele cazuri, întâlnim asa-numita "agresiune pasivă", atitudine complicată de care subiectii nu sunt constienti, si prin care reusesc să fie (într-un mod foarte contrariant), ofensivi si defensivi în acelasi timp.

Bărbatii cu Marte retrograd sunt frecvent implicati în accidente, încurcături cu politia, lupte, violente si pot suferi de perturbări ale sexualitătii. În unele cazuri si coroborat cu alti factori din tema natală, Marte retrograd poate anunta o moarte prematură sau violentă.

Femeile cu Marte retrograd îsi găsesc cu greu un partener stabil, se mărită anevoie si au rareori o viată de cuplu normală. Multe sunt frigide sau au o problemă psihologică ce le împiedică să se raporteze firesc la principiul masculin. Pot exterioriza aceste probleme atrăgând parteneri cu frustrări sexuale sau care sunt în căutarea propriei identităti sau a propriei masculinităti. Altele se simt datoare să intre în competitie cu bărbatii, să lupte împotriva lor. Se presupune că foarte putine femei cu Marte retrograd iubesc cu adevărat bărbatii în adâncul sufletului lor, iar dacă unele par să-i ridice pe un piedestal, aceasta nu e decât o reactie inconstientă de camuflare a adevăratelor sentimente.

O serie din neajunsurile lui Marte retrograd ar putea fi remediate dacă posesorii unei astfel de pozitii ar vrea să-si recunoască problemele. Din păcate, aproape niciodată nu si le recunosc...

Cu toate astea, activitătile creativ-artistice, preocupările spirituale, altruismul si implicarea în actiuni umanitare par a fi o supapă benefică, ce compensează în mare parte acest plasament delicat.

Celebrităti cu Marte retrograd la nastere: Stephanie de Monaco, Thora Birch, Chelsea Clinton, Cybill Shepherd, Ana Aslan, Elena Cârstea, Silvia Dumitriu, David Copperfield, Kurt Cobain, John John Kennedy, Brandon Lee, Goran Bregovic, Eminescu, Nichita Stănescu, Caragiale, Ceausescu, Cristian Tudor Popescu, Costi Ionită, Alexandru Bolgiu.

Niciun comentariu: