marți, 18 ianuarie 2011

Facă-se voia Ta


Cu toții am trecut prin momente în care deși ne-am dorit să schimbăm ceva în viața noastră, ne-a lipsit voința. Voința e cea care canalizează energia noastră pentru a atinge ceea ce ne dorim.

Astfel omul trece de la simpla dorință la voință, de la revoluție la evoluție. E important să conștientizăm că o credință însoțită de voință puternică poate muta și munții. Voința are putere creatoare, lucru pe care ni-l arată și Geneza. Dumnezeu nu a stat pe gânduri când a zis „Să se facă lumină”.

Ne-a înzestrat pe toți cu această mare putere de a crea, de a ne modela propria viață, de a ne re-crea pe noi înșine pentru a ne desăvârși. E păcat să nu ne dăm seama de această putere pe care o avem „după chipul și asemănarea Sa”.

Dar dacă puterea voinței este așa de mare înseamnă că e indicat să știm foarte bine ce vrem conform principiului “Ai grijă ce-ţi dorești că s-ar putea să ți se întâmple.”

Însă nu întotdeauna voința noastră duce la rezultatul dorit, pentru că nu întotdeauna ne dorim sau facem ce e mai bine pentru noi. Și în astfel de momente apare suferința și nu înțelegem de ce trecem prin așa ceva, dar continuăm să persistăm în aceeași greșeală. Poate că în aceste momente ar trebui să ne amintim că în rugăciunea Tatăl Nostru noi cerem mereu „Facă-se voia Ta” conform principiului că „Ce nu este cu putință la om este cu putință la Dumnezeu.”

Aceste cuvinte atât de puternice ne amintesc că noi facem parte din această minunată creație și dacă încă din primele luni de viață o Forță Superioară ne-a purtat de grijă să ne fie bine, de ce nu s-ar întâmpla același lucru și acum?

Dacă suferi, dacă nu știi încotro să te îndrepți, dacă ceea ce ți-ai propus nu se împlinește și nu înțelegi de ce, amintește-ți de aceste cuvinte care coboară Cerul peste tine: „Facă-se voia Ta”.

Renunță la ideea că tu poți controla totul și lasă totul să meargă de la sine. Asta nu înseamnă să te complaci într-o stare de inerție. Continuă să acționezi în direcția dorită, dar abandonează-te cu inima Celui care a avut mereu grijă de tine. Dacă direcția e greșită, cu siguranță vei înțelege acest lucru.

Și ce dacă lecțiile vieții sunt dure? Continuă să înveți din ele, altfel se vor repeta la nesfârșit. Voia Sa va fi mereu spre binele tău, chiar dacă pe moment nu înțelegi de ce se întâmplă așa.

Imaginează-ți că Sursa divină e un râu care curge prin tine. Nu te opune cursului apei pentru că riști să te îneci, lasă-l să curgă și ascultă-i susurul. Fă-ți din credință o barcă și înaintează odată cu apa, fără teamă.

Sau îți poți imagina că ești un șef stresat cu prea multe responsabilități pe cap și nu mai faci față pentru că vrei ca tu să controlezi totul. Ce-ar fi să delegi o parte din atribuțiile care te copleșesc Administratorului?

Lasă-i loc lui Dumnezeu în viața ta, nu-i subestima puterea. Acceptă că nu le poți face tu pe toate, altfel te îmbolnăvești. Deleagă-i din atribuțiile tale.

Roagă-te pentru ceea ce-ți dorești, dar acceptă că nu e treaba ta să știi cum se va împlini. Continuă să crezi, iar atunci când s-a împlinit, nu-ți atribui ție sau altora reușita. Dumnezeu lucrează prin noi toţi, să nu uităm să-i mulțumim.

Niciun comentariu: