luni, 19 aprilie 2010

E oficial! Delfinii sunt cele mai inteligente animale


Studiile efectuate asupra comportamentului delfinilor au descoperit ca aceste cetacee comunica intre ele precum oamenii, fiind in acelasi timp mai inteligente decat cimpanzeii, despre care se credea pana nu demult ca sunt cele mai inteligente fiinte dupa oameni.

Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca rezultatele studiilor in cauza demonstreaza ca, din punct de vedere moral si etic, este absolut inacceptabil ca aceste fiinte deosebite sa fie tinute inchise in bazine pentru distractia oamenilor sau mai grav, sa fie macelarite pentru hrana. Conform datelor anuale, circa 300.000 de delfini sunt capturati, ucisi si vanduti pentru carne si grasime.

"Creierele multor specii de delfini sunt mai mari decat cele umane, iar daca ne raportam la proportia creier-corp, masa cerebrala a delfinilor este intrecuta doar de cea a oamenilor. In plus, neuroanatomia a demonstrat ca asa-zisa continuitate psihologica dintre oameni si delfini are implicatii profunde pentru etica relatiilor si interactiunilor intre oameni si delfini", declara Lori Marino, zoolog in cadrul Universitatii Emory din Atlanta, care a folosit rezonanta magnetica pentru a scana creierele catorva specii de delfini pentru a le compara cu cele ale maimutelor antropoide.

Sursa : TimesOnline

Niciun comentariu: