sâmbătă, 3 octombrie 2009

Vitamina F

Acţiune terapeutică: vitamină extrasă din uleiul de floarea soarelui, cu rol în menţinerea troficităţii pielii, în metabolismul lipidelor şi al colesterolului, în creştere, în mecanismele endocrine şi în mecanismul ovulaţiei.

Este o vitamină solubilă în grăsimi. Este constituită din acizi graşi esenţiali. Ajută la păstrarea echilibrului şi stării de sănătate a pielii. Preântâmpină depunerea colesterolului în interiorul arterelor, asigură sănătatea părului. Contribuie la dezvoltarea şi bunăstarea generală a organismului şi ajută la scăderea în greutate.

Persoanele cu carenţă în vitamina F au pielea uscată, predispusă la eczeme, rănile se cicatrizează încet, iar procesul de înnoire al pielii este la rândul său încetinit.

Indicaţii: eczeme, acnee vulgar, psoriazis, seboree, plăgi, arsuri, furunculoză, degenerescenţă grasă a ficatului, hiperfoliculinemie, în cosmetică.

Surse de vitamina F: uleiurile vegetale, în special cele din germeni de grâu sau porumb, in, soia, alune, nuci, floarea soarelui, dovleac, peştii graşi (somon, hering). 12 seminţe de floarea soarelui dau suficientă vitamina F cât să ajungă pentru o zi.



Niciun comentariu: