luni, 31 august 2009

Kilometrul 239


La sfarsitul verii lui 1929, a fost deschisa o noua autostrada intre Bremen si Bremerhaven. Intr-un an, mai mult de 100 de automobilisti au avut accidente misterioase pe acest drum, in principal la kilometrul 239. Totusi, acest tronson al autostrazii era in linie dreapta.

Interogati de politie, supravietuitorii au declarat ca i-a surprins o excitare formidabila in momentul in care vehicului lor a atins borna, au simtit o forta uluitoare si dorinta de a devia masina. La 7 decembrie 1930, 9 masini au facut accident in acest loc fatidic. Politia era foarte intrigata.

Carl Wehrs a avansat ideea ca forta misterioasa a locului nu era altceva decat un puternic camp magnetic care era strabatut de un curent subteran. Pentru a-si testa teoria, vrajitorul a luat o bagheta din otel in mainile sale si s-a indreptat catre kilometrul 239. Cand a ajuns la circa 4 m de borna, bagheta i-a zburat din mana, ca trasa de o forta invizibila, fiind aruncata de cealalta parte a drumului, in timp ce Wehrs a facut o intoarcere asupra sa insusi.

Considerand ca experienta sa este cat se poate de concludenta, el a ingropat un cufar din arama plin cu bucatele de cupru in forma de stele, chiar la baza bornei. Acesta a ramas ingropat acolo o saptamana, timp in care nu a avut loc nici un accident.

Niciun comentariu: