duminică, 19 aprilie 2015

7 motive sa te apuci de sport!




Fara osteoporoza! Practicarea exercitiilor fizice in mod constant, alaturi de o alimentatie sanatoasa, ajuta la fixarea calciului in oase. Si daca alegi sa-ti practici sportul preferat dimineata in parc, efectele vor fi de doua ori mai benefice, deoarece razele soarelui te vor “umple” de vitamina D, atat de necesara organismului.

Greutate controlata. Prin practicarea unui sport, iti vei putea controla mult mai bine greutatea si depozitele de grasime din organism. In plus, iti vei accelera metabolismul si vei arde mai multe calorii.

Scapi de stres, depresie, anxietate. Sportul chiar are toate aceste efecte asupra psihicului tau! Atunci cand iti faci antrenamentul zilnic vei putea observa ca uiti de anumite probleme, te concentrezi pe exercitiile practicate si legi prietenii cu cei din jurul tau (in special in cazul in care practici aerobic, intr-o sala plina cu alte femei). In plus, sportul iti da si o stare de bine, care te va ajuta sa scapi de gandurile negative si de depresie.

Ajuta viata sexuala. Sportul iti da o mai mare incredere in fortele proprii si in propria persoana, ceea ce te va face sa te simti mai sexy. Si cand te simti sexy, se vede, si cu siguranta va observa si partenerul de viata schimbarea. In plus, aportul creste rezistenta fizica si te face mult mai flexibila, motiv pentru care poti incerca pozitii sexuale mai grele sau care sa va aduca o mai mare satisfactie.

Vei dormi mult mai bine. Practicarea unui sport ajuta organismul sa aiba un somn mai profund, mai linistit si mult mai odihnitor. Vei observa cum te trezesti dimineata mult mai energica decat de obicei.

Fara dureri menstruale! Ei bine, da! Faptul ca iti lucrezi muschii abdominali si pelvieni ajuta si la diminuarea durerilor menstruale. Sunt recunoscute in special beneficiile pilates-ului, care lucreaza cel mai profund strat de muschi abdominali si pelvieni.

Iti poti face micile placeri culinare. Visezi de o saptamana la prajitura aceea cu muuulta ciocolata, insa te chinui sa rezisti tentatiei deoarece stii ca se va depune pe abdomen? In cazul persoanelor care practica sport in mod regulat, aceasta mica placere nu face rau organismului, deoarece acestia vor scapa de caloriile ingerate in 2 sedinte la sala si ciocolata nu se va depune nicaieri. Asa ca daca vrei sa te mai rasfeti din cand in cand, cel mai bine este sa te apuci de sport!

Niciun comentariu: