duminică, 20 februarie 2011

Diete

Dieta cu Patrunjel

Salata de patrunjel (tabouli)
Reteta: 6 legaturi de patrunjel se spala bine si se aleg numai frunzele si coditele fragede. Se toaca marunt si se amesteca cu o cantitate egala de frunze proaspete de menta tocate in aceeasi cantitate. Se adauga o lingura de bulbur (grau sfarimat) care a fost inmuiat in apa calda 30 minute, o rosie mare taiata in cuburi mici si zeama de la jumatate de lamaie.
Menta proaspata se poate pastra peste iarna in congelator.
Salata se maninca in cursul zilei ori de cite ori va este foame.
In plus:
- micul dejun: cafea fara zahar si un fruct (portocala, grapefruit, capsuni sau mar)
- prinz: piept de pui la gratar sau fiert, un mar
- seara: un ou fiert, un morcov mare crud, un mar
Regimul se tine minim o saptamina, in care slabiti 4-5 kg. Se beau cel putin 3 litri de apa/ceai fara zahar/bors crud. Sunt interzise sucurile.


Dieta cu Usturoi

Dieta e foarte simpla si nu impune un regim alimentar special. Ea se bazeaza pe schimbarea metabolismului. Atentie: pentru pregatirea produsului pe care se bazeaza, nu trebuie folosite tacamuri din metal.
Reteta
Se iau 8 catei de usturoi, se curata, se zdrobesc in piulita de lemn sau pe un tocator de lemn (cu ciocanul de snitele tot din lemn), apoi se amesteca cu 250 g miere de albine si 500 ml otet de mere si se baga intr-un borcan de 800 g, inchis cu capac.
Compozitia se lasa trei zile la rece, in camara, amestecandu-se de doua-trei ori pe zi, cu o lingura de lemn.
Dupa cele trei zile, se ia cate o lingura dimineata si alta seara. Un borcan va ajunge o luna. Cand se termina, preparati o cantitate noua si continuati dieta. Veti avea doua scaune pe zi.
Efectul usturoiului nu dauneaza stomacului, fiind compensat de cel al mierii. Primele rezultate vizibile apar dupa o luna de dieta.


Fructe - Legume

Durata curei este de 10 zile, din care, tot la a doua zi, se consuma doar fructe (la alegere – mere, portocale sau struguri), suc din fructele alese si minimum 2 l de apa plata pe zi.

In restul zilelor nu se consuma deloc dulciuri, paine sau produse de patiserie, zahar.
Poti consuma, in schimb, orice fel de legume, crude sau fierte, salate, supe de legume.
In cele 10 zile ale curei se pierd intre 3 si 5 kilograme, in functie de vointa si de perseverenta ta.


Ciorba de Varza

Aceasta este o supa de verdeturi, care poate fi servita in orice moment al zilei, ori de cate ori ai pofta de mancare, in ORICE CANTITATE!!! Intr-una dintre variantele sale, se alterneaza si cu alte alimente, dupa un plan prestabilit.
Reteta - Supa de varza
Supa se compune din sase cepe mari, doi ardei verzi, doua conserve mari de rosii (sau cca 10-12 rosii proaspete), o legatura de telina, o varza mare, sare si piper (se poate adauga si un cubulet de supa de pui).
Totul se taie marunt, se fierbe temeinic si eventual se trece prin mixer, pentru a pastra proportia de ingrediente, la fiecare masa.
Pentru rezultate maxime (functioneaza!!!), ar trebui sa papi numai supa (de cate ori vrei, in orice ocazie), o anumita perioada de timp (ideal ar fi o saptamana, daca ai vointa de fier).
Daca nu, o poti combina si cu alte “bunatati”, asa cum am mai spus:
Ziua 1 - Supa; orice fruct, in cantitatea dorita (mai putin banane); ceai neindulcit sau suc de afine
Ziua 2
- Supa; orice fel de leguma cu frunza verde (exceptand fasolea verde si mazarea). Daca vrei, poti completa masa de seara cu un cartof copt. Nu se mananca nici un fruct!!!
Ziua 3 - Supa; se vor manca fructe si zarzavaturi (la fel ca in prima si a doua zi), fara cartofi copti!
Ziua 4 - Supa; banane si lapte degresat (asta nu inseamna sa mananci 2 kilograme de banane si o cana de supa…)
Ziua 5 - Supa! In plus, de 2 ori, carne de vaca (intre 125 si 250 de grame), insotita de o cutie de rosii de marime mijlocie sau de sase rosii proaspete.
Ziua 6 - Supa! Cel putin o data, carne si zarzavaturi in cantitatea dorita. Nu se mananca cartofi!!!
Ziua 7 - Supa! Orez integral, suc de fructe, zarzavaturi.
Desi aceasta dieta asigura o pierdere rapida in greutate (pana la sase kg intr-o saptamana), te rugam sa tii cont ca aduce un aport extrem de redus de calorii (mai ales in varianta sa “crunta”) si nu te invata sa mananci sanatos, nefiind un mod de alimentatie, ci numai o solutie rapida!


Supa de Ceapa

Vei putea pierde pana la 5 kg intr-o singura saptamana, fara sa renunti pentru totdeauna la mancarea preferata. Este bine ca poti manca supa de ceapa cand vrei si in cantitatea pe care o doresti.
Reteta
Pune opt cepe mari curatate intr-o oala cu doi litri si jumatate de apa. Adauga o jumatate de kilogram de fasole verde, o jumatate de kilogram de masline (fara samburi) si un pic de Vegeta. Totul se fierbe o jumatate de ora la foc mic si gata supa. Daca ai serviciu, umple un termos cu delicioasa supa, iar restul o poti pune la frigider.
Luni
Supa de ceapa pe tot parcursul zilei. Poti bea cat de mult doresti, insa numai in sorbituri mici. Se poate bea si ceai.
Marti
Pe tot parcursul zilei vei continua sa bei supa de ceapa. La pranz mananca o salata si o para mai mare. Nu uita sa bei ceai!
Miercuri
Trebuie sa faci un efort si sa nu mancati nimic toata ziua!!! Nici macar supa de ceapa! Este ziua cea mai dura a acestui regim. Nu se poate bea nici ceai. Cauta sa faci multa miscare.
Joi
Bea supa de ceapa rece pe tot parcursul zilei. Nu uitati sa o bei in sorbituri mici. La pranz, poti manca putina branza fara grasimi.
Vineri
Alterneaza supa de ceapa cu ceai.
Daca urmezi litera cu litera acest regim, vei putea pierde 5 kg.


Dieta cu Cruditati

Cel mai usor sa scapi de grasime
Cel mai usor sa slabesti

O dieta cu cruditati aduce o imbunatatire majora a sanatatii. Motivele le poti banui, dar efectul te va lasa plin de surprindere. Greutatea se normalizeaza, ceea ce inseamna o reducere a grasimii. In acelasi timp, te vei simti extrem de energizat. Este ca si cum caloriile s-ar converti in energie pura, si nu in grasimi. O mare parte a mancarii gatite, se pare ca se poate transforma numai in grasime, deoarece caldura si acizii altereaza alimentele, facandu-le greu de metabolizat, in alte procese complexe. Prin contrast, alimentele crude se despart in componente, ce pot fi imediat metabolizate in celule.

Sanatatea sufera asa o trasformare, in urma dietei cu cruditati, incat cel care o adopta va simti efecte de toate felurile. Rezultatul il vei putea considera o importanta sursa de informare, despre nutritie si calitatea mancarii.

De exemplu, o imbunatatire foarte importanta, ce rezulta din adoptarea dietei cu cruditati, este asupra sistemului digestiv. Alimentele crude se digera minunat de bine, asa incat nici nu vei simti acidul, bila si efectele reziduurilor asupra digestiei, asa cum se intampla la mancarea gatita.

A invata sa consumi o dieta cu cruditati este, in mare parte, un exercitiu si o invatare continua. In general, poti manca cam tot ceea ce ai la dispozitie.

Proteinele iti vor fi puse la dispozitie de nuci si seminte crude, precum cele de floarea-soarelui, susan, alune, dovleac etc. De asemenea, germenii, care fac, de multe ori, parte dintr-o dieta de cruditati, reprezinta o sursa buna de proteine. Aceastia necesita putina atentie (cel mai usor de preparat este lintea incoltita), dar trebuie sa retii ca rezultatele sunt extraordinare, deoarece contin tot ceea ce este necesar vietii.

Retine ca, aproape indiferent ce mananci, si in ce cantitate, este imposibil sa castigi in greutate, asta in cazul in care nu slabesti! Mai mult decat atat, vei simti o imbunatatire a sanatatii, energie sporita si buna dispozitie.

Este pacat sa nu incerci aceasta dieta, fie si numai pentru una-doua saptamani, acum, vara, cand ai totul la dispozitie!

Niciun comentariu: