miercuri, 4 decembrie 2013

Pulpa de curcan la cuptor cu portocala si lamaie




Ingrediente:pt 4 persoane :

2 buc pulpa curcan (partea de jos)
2 buc ceapa
4-5 catei usturoi
100 ml ulei
boia, rozmarin, 1 foaie dafin
200 ml bulion
zeama de la 1/2 lamaie
zeama de la 2 potocale
250 ml supa de carne

Preparare:
Pulpele se taie felii de 2 cm cu os cu tot . Ceapa se taie marunt , usturoiul se piseaza. Se storc portocalele si lamaia.

Intr-o tigaie se incinge 100 ml ulei si se prajesc feliile de pulpa pe ambele parti . Se incalzeste cuptorul . Carnea dupa ce e prajita se sareaza si se pipereaza si se aseaza intr-un vas termorezistent .

In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata si usturoiul si apoi il turnam peste feliile de carne din vasul yena. Se presara cu boia , rozmarin, se adauga foaia de dafin . Se pune peste 200 ml bulion, zeama de portocale, de lamaie si 250 ml supa de carne si se da la cuptor ptr cca 50 minute.

La jumatea timpului de coacere se intorc feliile de carne si se lasa mai departe la cuptor pana bucatile de carne sunt frumos prajite.

Se serveste cu cartofi piure.

Ps. eu am pus in loc de 250 ml supa, 400 ml sa obtin mai mult sos.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa


Niciun comentariu: