duminică, 1 decembrie 2013

Pui Shanghai



Ingrediente:
- 2 bucati de piept de pui
- 3 oua (sau 2 daca sunt mari)
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de mustar
- sare si piper
- amidon
- ulei pentru prajit
- marar
- susan

Spalam bine puiul si il taiam in fasii lungi sau in bucatele, daca intentionam sa il mancam cu betisoare. Batem ouale impreuna cu sosul de soia, mararul taiat marunt, sare si piper, mustar si 3 linguri de amidon. Trebuie sa aveti o pasta de consistenta smantanii.

Dam bucatelele de pui prin amidon, apoi prin sosul de oua si la final prin susan. Le prajim in WOK, in baie de ulei. Puiul se prajeste la foc mic, pana cand devine auriu. In WOK e foarte usor sa il intoarceti de pe o parte pe alta

Pont: in ceea ce priveste uleiul in WOK, aveti doua variante: fie puneti intai tigaia la incis, si cand scoate putin fum puneti si uleiul, fie puneti uleiul in WOK si le puneti pe foc, la incins, impreuna.

Inca ceva: procedura generala a gatitului in WOK decurge in felul urmator: intai se incinge uleiul, cand acesta e fierbinte, se aromatizeaza fie cu usturoi fie cu ghimbir taiat bucatele. Se indeparteaza usturoiul/ghibirul, se pune carnea si se rumeneste la foc foarte iute, se scoate carnea si se tine la cald. Se trag la tigaie tot la foc iute legumele, apoi se readauga carnea si sosurile, la alegere.

Niciun comentariu: