duminică, 1 decembrie 2013

Pui cu ananas şi sos dulce acrişor




Ingrediente:
- 600 gr de piept de pui (pentru 4 portii, hai 3 daca sunteti infometati)
- o conserva de ananas sau un ananas mic intreg
- 3 catei de usturoi
- o lingura de ghimbir macinat
- 3 linguri de sos de soia
- un morcov mai mare
- 4 linguri de ulei de porumb
- un plic de sos dulce acrisor
- 2 linguri de amidon

Taiem pieptul de pui in bucatele, dam morcovul prin razatoare, curatam ananasul si il taiem bucatele (daca luati ananas la cutie, luati din start ananas bucati si nu rondele), curatati cateii de usturoi si taiati-i bucatele mici.

Amestecati carnea de pui cu amidonul si stopiti cu putin sos de soia (cam jumatate din cantitatea de ingrediente). Incingeti bine 2 linguri de ulei de porumb si rumeniti bine carnea de pui, la foc iute. Cand e rumenita, se scoate din wok si se tine la cald.

Incingeti si restul de ulei, trageti la tigaie (wok) usturoiul, morcovii si ghimbirul, fara insa a le lasa sa devina maronii. Cand morcovii se inmoaie putin, puneti ananasul bucatele si sucul de la ananas (daca e ananas de la conserva) sau 1/2 cana cu apa (daca e ananas proaspat). Asa! Acum lasati-le linistita in wok, la foc iute, amestecand continuu, pana scade mai toata zeama. E momentul sa puneti si puiul pentru a-l incalzi si la sfarsit sosul dulce acrisor.

Niciun comentariu: