miercuri, 4 decembrie 2013

Ciorba de ciuperci cu smantana




Ingrediente
1 morcov mare,
1 telina mica,
50 g de orez,
jumatate de litru de lapte,
1 smantana mica (200 ml),
sare, piper, dupa gust,
300 gr, ciuperci proaspete
putin ulei
apa
otet/bors optional

Mod de preparare


Legumele se taie marunt si/sau bastonase subtiri si se calesc in putin ulei. Se pot da si pe razatoarea mare daca doriti.  Dupa ce s-au inmuiat se adauga ciupercile taiate felii. Se calesc si ele cateva minute, apoi se adauga 1,5 l de apa si orezul, si se lasa sa fiarba 20 de minute cu capac. Dupa ce legumele s-au fiert, se toarna laptele si smantana. Se lasa sa dea un clocot. La final se adauga si doua linguri de otet (optional) daca va place/ sau doua lingurite de bors). Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se serveste calda

100 de g de ciorba a la grec de ciuperci cu smantana contine:
  45 calorii, 0,7 g proteine, 0,6 g lipide si 3,3 g carbohidrati.

Pofta buna!

Niciun comentariu: