Ingrediente
600 gr carne
pui (am folosit 5 pulpe de pui dezosate, dar se poate folosi orice parte din
pui si nu e obligatoriu sa fie dezosata; doar piept de pui nu as folosi, cred
ca iese cam seaca; daca aveti si carne de iepure inlocuiti jumatate din carnea
de pui cu iepure)
250 gr orez cu bob lung
2 rosii mari coapte bine
2 catei usturoi
250 gr fasole lata (eu am pus fasole verde normala, congelata)
2 pliculete sofran (a 0.12 gr fiecare)
1 lingurita rasa boia dulce (sau boia afumata)
1 1/2 l supa de pui (din cub)
50 ml ulei masline
sare, piper
250 gr orez cu bob lung
2 rosii mari coapte bine
2 catei usturoi
250 gr fasole lata (eu am pus fasole verde normala, congelata)
2 pliculete sofran (a 0.12 gr fiecare)
1 lingurita rasa boia dulce (sau boia afumata)
1 1/2 l supa de pui (din cub)
50 ml ulei masline
sare, piper
Ornat
1 ardei rosu
crengute de rozmarin
crengute de rozmarin
Portii: 5
Preparare
In tigaia lata
se pune uleiul la incins si apoi se adauga ardeii curatati de seminte si
nervuri si taiati felii pe lung. Cand se inmoaie ii scoateti pe un servetel sa
se absoarba grasimea.
Pulpele de pui
le-am taiat in doua sau trei fasii (in functie de marime). Le-am pus la rumenit
in uleiul in care am prajit ardeiul. Cand s-au facut rumene pe ambele parti am
pus boiaua si am amestecat rapid apoi le-am tras pe margine tigaii si in mijloc
am pus rosiile mixate in blender, usturoiul si fasolea verde. Am lasat la calit
cam 5 minute, cat sa scada sucul de pe rosii.
Am adaugat 500
ml supa, sare, piper si sofran si
am lasat la fiert la foc mediu pana carnea si fasolea s-a facut. Testati
fasolea, iar in carne furculita trebuie sa intre usor. A durat cam 25 minute in
cazul meu, cu pui din supermarket
Turnati orezul
asa cum vedeti in poza de mai jos, apoi adaugati restul de 1l supa. Cu o paleta
imprastiati orezul in tava sa fie egal pe toata suprafata. Scuturati putin
tigaia sa se aseze mai bine.
Dregeti de sare
si piper acum deoarece din acest moment nu se mai
amesteca in tigaie! Tineti cont ca se va fierbe si orezul, deci
condimentati bine, bine! Lasati 5 minute paella la foc mediu spre mare apoi
puneti focul pe mediu spre mic, cat sa bolboroseasca continutul tigaii si
lasati pana toata supa se absoarbe si boabele de orez se separa frumos la
suprafata.
Cand devine
usor uscat la suprafata si vedeti ca lichidul a fost absorbit, dati focul la
maxim pentru 2 minute pana simtiti miros de orez ars. In acest fel pe fund se
va forma o crusta crocanta prin arderea orezului, veti obtine ceea ce spaniolii
numesc socarrat, care e considerat o delicatesa. Stingeti
focul.
Ornati cu
feliile de ardei si crengutele de rozmarin si acoperiti tigaia pentru 10
minute.
Puneti tigaia
pe masa, fiecare se va servi din ea si nu uitati sa acompaniati cu un vin alb
sec sau demi-sec. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu