Ingrediente
Baclava
1 pachet foi
placinta
250 gr alune caju
200 gr nuci
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cardamom
1 lingurita cuisoare
100 gr unt
250 gr alune caju
200 gr nuci
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cardamom
1 lingurita cuisoare
100 gr unt
Sirop
350 gr zahar
100 gr miere
250 ml apa
suc de la 1/2 lamaie
cateva cuisoare
100 gr miere
250 ml apa
suc de la 1/2 lamaie
cateva cuisoare
Preparare
Se pun pe foc
toate ingredientele de la sirop si se fierb 10 minute la foc mediu, amestecand
din timp in timp. Apoi se lasa la racit la temperatura camerei.
Se pun nucile
in robot(sau masina de cafea), cu aromele si zaharul. Se dau cateva pulsuri, ca
sa se toace nucile, dar sa nu fie prea fin macinate.
Se unge o foaie
de placinta cu unt topit. Se pune alta foaie deasupra ei si se repeta operatia.
O sa avem 3 straturi de foi, o ungem si pe cea de deasupra. Apoi pliem foile pe
latime, ca sa obtinem o noua foaie cu 6 straturi. Punem foaia intr-o tava in
care am pus hartie de copt. Tava are dimensiunile 23X33 cm.
Adaugam 1/2 din
amestecul aromat de nuci.
Apoi mai facem
un strat de foi unse le punem deasupra, le presam bine si punem restul de nuci.
Terminam cu alta foaie de placinta. La sfarsit avem 3 straturi de foi de
placinta si intre ele 2 de nuci
Taiem frumos cu
un cutter(taietura iese foarte fina asa) in patrate sau romburi pana la ultimul
strat de placinta. Decoram cu cuisoare, infigand cate unul in fiecare romb
obtinut.
Apoi puneti la
cuptor la 180C pentru 40 min, pana se rumenesc.
O scoatem si,
asa fierbinte, turnam siropul peste toata suprafata. Se lasa la frigider cateva
ore inainte de a o consuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu