duminică, 29 ianuarie 2012

Salată de orez sălbatic cu legume (picantă)


Ingrediente:
100 g orez salbatic (decorticat)
160 g sparanghel proaspat sau congelat
160 g ardei gras rosu
160 g rosii sherii(mici)
160 g ceapa rosie
40 ml otet
80 ml ulei de masline
0,5 ml sos Warchestere
0,100 ml sos picant
sare, piper - dupa gust
1 legatura patrunjel
Mod de preparare:

1. Fierbeti orezul in doua cantitati apa la o cantitate orez.

2. In timp ce orezul fierbe, "lucrati" putin cu legumele. Ardeiul il taiati cubulete, ceapa pestisor, rosiile jumatati iar sparanghelul il rupeti in bucati.

3. Dupa ce orezul s-a racit, amestecati-l cu legumele, apoi adaugati sosurile, condimentele si patrunjelul.
O puteti servi ca atare sau pe post de garnitura. Alaturi de aceasta salata puteti consuma de la un simplu pahar cu apa pana la cel mai rafinat vin.

Niciun comentariu: