Ingrediente:
pentru coca: 500 g faina, 20 g drojdie, 1 galbenus, 200 g margarina sau ulei, sare, lapte
pentru sos: 2 linguri de ulei, 1 ceapa mica, 1 cutie de pasta de rosii, sare, piper macinat, foi de dafin, maghiran
pentru umplutura: 250 g carne afumata, 200 g ciuperci, 200 g carnati afumati sau o cutie de hering in ulei;
deasupra: 100 g cascaval, 100 g cascaval afumat, 100 g altfel de cascaval
Mod de preparare: Din faina, drojdia inmuiata in putin lapte caldut, ou, margarina, sare si lapte cat cuprinde se prepara un aluat putin mai vartos decat cel de cozonac. Se lasa 1-2 ore la loc caldut sa creasca, apoi se intinde o foaie de grosimea unui deget si se pune in doua tavi de aragaz sau in forme de tort.
Se prajeste ceapa in ulei, se amesteca cu pasta de rosii, se adauga apa, sare, piper si foi de dafin. Se fierb cateva minute apoi se niveleaza peste aluatul din tavi. Se presara sunca taiata cuburi sau carnatii taiati rondele, ciupercile sau pestele scurs de ulei. Poate fi preparata in nenumarate moduri. Se acopera cu felii subtiri de cascaval si se coace la foc potrivit. Se taie patrate sau dreptunghiuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu