vineri, 11 februarie 2011

Spalatul pe Cap – Simplu si Rapid


Stim cu totii ca barbatii sunt putin mai neglijenti in ce priveste anumite aspecte. Unul din primele aspecte cu care vreau sa incep este spalatul corect pe cap.

Vedem zilnic pe starda zeci de barbati care sunt imbracati destul de bine dar in ceea ce priveste aspectul parului lor sunt destul de respingatori inca de la prima vedere.

De cele mai multe ori ca sa aratam mai bine ne gandim sa ne schimbam freza sau pentru cei mai indrazneti sa se vopseasca.Inainte sa dezbatem si aceste probleme legate de cum sa iti alegi tunsoarea potrivita trebuie sa stii in primul rand cum sa iti ingrijesti scalpul, pentru ca acesta este responsabil de multe aspecte ale firului de par.

Din cauza unui spalat necorespunzator pot aparea probleme de matreata, scalp gras sau chiar caderea parului. Si in momentul in care apar aceste probleme imaginea noastra are de suferit.

Imagineaza-ti ca stai cu o femeie foarte frumoasa si care e foarte atrasa de tine, iar in momentul cand baga mana prin parul tau are senzatia ca a bagat mana in untura, sau se umple de matreata pe mana. Nu e deloc atragator si nici nu veti incanta pozitiv pe cineva.

Acelasi exercitiu de imaginatie puteti sa il faceti gandindu-va ca voi sunteti cei care trec mana prin parul unei fete si are aceeasi senzatie ca cea de mai de sus.

Aceste exemple sper ca sunt destul de convingatoare incat sa va faca sa acordati mai mult timp si importanta spalatului pe cap.

Pentru barbati e un suboect foarte delicat mai ales ca majoritatea daca raman fara sampon cu siguranta se spala si cu sapun si o sedinta de spalat nu dureaza in nici un caz macar 10 min timp in care se insista foarte bine asupra scalpului.

Sunt sigur ca incepand de acum nu vei mai cumpara orice sampon, ci exact samponul care trebuie pentru problemele tale.Acum am sa iti scriu cum se desfasoara corect o sedinta de spalat.

Dupa ce ai ales samponul care trebuie pentru scalpul tau, acesta se toarna intr-o cantitate nu prea mare in palma si cu buricele degetelor de la cealalta mana se distribuie uniform pe scalp, dupa care timp de aproximativ 5 min se insista foarte bine pe scalp, tot cu buricele degetelor.

Niciodata sa nu folositi unghiile deoarece acestea fiind dure, o sa irite scalpul foarte tare si pielea o sa se decoameze formand astfel matreata. Daca folositi produse de stilizare (geluri, creme de par, ceara de par, fixativ etc.) da-ti 2 samponari,iar daca nu folositi o singura samponare ar trebui sa fie de ajuns(asta daca nu aveti un scalp cu o secretie de sebum prea mare)

Dupa acest proces de spalare eu recomand sa se foloseasca un tonic care are rolul de a energiza scalpul. Acesta previne caderea parului prin activarea circulatiei sangvine si ofera o senzatie foarte placuta mentolata.

Niciun comentariu: