duminică, 20 februarie 2011

Experimenteaza iertarea lui Dumnezeu


„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” 1 Ioan 1:9-

Vrei să experimentezi iertarea lui Dumnezeu?

Modul cel mai potrivit pentru a porni pe drumul care duce către iertare, este prin a-ţi asuma total şi personal toată responsabilitatea pentru păcatele pe care le-ai săvîrşit. Nu mai da vina pe alţii. Nu-ţi mai acuza părinţii, societatea sau pe Dumnezeu pentru problemele tale. Spune doar atît: ”Doamne sînt vinovat şi am nevoie de iertare!”

Aşa cum ne descoperă cartea Neemia, aceasta este exact şi formula pe care cei din Iuda au folosit-o pentru a dobîndi iertarea lui Dumnezeu. După ce s-au uitat înapoi la acţiunile săvîrşite, ei şi-au însuşit păcatele şi au recunoscut că pentru ceea ce au făcut merită să fie judecaţi şi să primească pedeapsă, nu să fie iertaţi.

Dar cînd s-au întors la Dumnezeu cu sinceritate, umilinţă şi pocăinţă, Dumnezeu i-a iertat!
Pentru faptele pe care le-am săvîrşit şi noi merităm pedeapsa lui Dumnezeu. Dar cu toate acestea putem beneficia de iertare. Pentru că Dumnezeu este în acelaşi timp atît dreptate cît şi dragoste, de aceea şi noi putem avea parte de har şi de iertarea pe care n-o merităm.

Acest adevăr este subliniat de apostolul Ioan care ne spune că: „Dacă ne însuşim responsabilitatea pentru săvîrşirea păcatelor comise şi le mărturisim înaintea lui Dumnezeu, Dumnezeu ne iartă şi ne curăţeşte de orice nelegiuire”!

Eşti gata ca în această zi să-ţi asumi responsabilitatea faţă de toate faptele pe care le-ai săvîrşit şi mărturisindu-ti păcatele, să-ţi ceri iertare înaintea lui Dumnezeu pentru orice vinovăţie? Dumnezeu ne-a promis prin Cuvîntul Său că toţi cei ce-şi vor mărturisi păcatele vor fi iertaţi şi curăţiţi de orice nelegiuire, fiindcă iertarea este darul pentru care s-a rugat Hristos atunci cînd era răstignit pe cruce.

CÎND ÎŢI ÎNSUŞEŞTI RESPONSABILITATEA PENTRU PĂCATELE SĂVÎRŞITE ŞI LE MĂRTURISEŞTI ÎNAINTEA LUI DUMNEZEU, PRIMEŞTI O IERTARE DEPLINĂ!

Niciun comentariu: