sâmbătă, 20 martie 2010

Pesti, 14 martie - Ziua relativitatii

Persoanele nascute pe data de 14 martie au tendinta de a se intelege pe ei insisi raportandu-se la ceilalti. Pozitia lor intr-o familie sau intr-un grup social este extrem de importanta pentru ei deoarece acest lucru le defineste rolul si reprezinta structura activitatilor lor de zi cu zi. Din punct de vedere ideologic, tind sa fie deschisi mai multor abordari si de aceea li se va parea greu sa sustina puncte de vedere absolute. Pentru cei nascuti in ziua de 14 martie este o adevarata „specialitate” sa isi schimbe parerea. Chiar si cei care au aderat la un anumit set de principii vor ramane deschisi la alternativa studierii si modificarii acestora daca se ivesc circumstante adecvate.

Nativii mai evoluati ai zilei de 14 martie sunt capabili sa ia in considerare simultan mai multe planuri diferite ale existentei, fie emotional, fizic sau spiritual. De asemenea, sunt interesati de relatia dintre lumea personala (preocupari pentru aici si acum) si lumea universala (principii stabile, eterne). Majoritatea persoanelor nascute pe 14 martie cred cu adevarat in cateva principii absolute. Ei pot lupta o viata intreaga incercand sa descopere care este locul lor. Nativii recunosc ca inclusiv cel mai marunt fapt din viata poate fi privit din diverse puncte de vedere. De aceea, pot fi frustrati in incercarea de a reconcilia puncte lor de vedere diferite.

Deoarece le place sa ramana independenti si de obicei nu se grabesc sa se alature unei cauze sau sa se alieze cu un grup, nativii zilei de 14 martie trebuie sa aiba grija sa nu fie considerati de ceilalti distanti sau superiori prin atitudinea afisata. Desi au un simt al umorului fin si nu le este frica sa isi exprime parerile cu tarie, sunt intr-o oarecare masura precauti atunci cand este vorba sa isi ofere prietenia.

In viata particulara, cei nascuti pe 14 martie au tendinta de a fi persoane deschise, intelegatoare si tolerante deoarece stiu ca nimeni nu poate avea dreptate absoluta intr-o situatie data si ca trebuie luate in consideratie toate punctele de vedere. Totusi, au si tendinta de a idolatriza obiecte ale afectiunii lor pe care nu le pot avea. Indiviizii mai putin evoluati nascuti in aceasta zi au adesea necazuri atunci cand fac favoruri membrilor familiei si sunt in general predispusi sa se complaca in evaluari relative in care o persoana are de pierdut prin comparatie cu alta.

Cea mai mare reusita a nativilor zilei de 14 martie ar fi sa poata aprecia pozitiv meritele unei anumite persoane sau ale unui anumit lucru fara a avea nevoie de comparatie. Ei admit atat asemanarea, cat si diferentele care caracterizeaza atat persoanele cat si lucrurile.

SFATURI: Fii mai exigent cu tine insuti in privinta propriei evolutii. Transforma-te in cea mai buna persoana care poti fi. Ai grija sa nu iti retii dragostea fata de anumiti oameni in timp ce o irosesti cu altii. Incearca sa te familiarizezi cu anumite principii de baza.

PUNCTE FORTE:

Intelegator

Flexibil

Afectuos

PUNCTE SLABE:

Sovaielnic

Multumit de sine

Neutru



Niciun comentariu: