sâmbătă, 20 martie 2010

Ciorba greceasca


Ingrediente:

  • maruntaie si partea osoasa de la un pui
  • un morcov
  • un patrunjel
  • jumatate de telina
  • o ceapa mijlocie
  • doua linguri cu varf de orez
  • o lamaie
  • un galbenus
  • 150 gr. smantana
  • patrunjel tocat

Modul de preparare:

Carnea de pui taiata bucatele se pune la fiert cu 3L de apa rece si sare. Cand clocoteste se pune zarzavatul taiat bucatele mici. Cand carnea si zarzavatul sunt fierte se strecoara supa, se fierbe orezul in ea, apoi se pun bucatile de carne (fara zarzavat). Se potriveste de sare si se acreste cu zeama de la­maie (specificul ei). Se drege apoi fierbinte, dupa ce s-a luat de pe foc, cu galbenus si smantana, patrunjel tocat.

Niciun comentariu: