vineri, 29 ianuarie 2010

FlashForward – 1×06 “Scary Monsters and Super Creeps”

FlashForward.S01E06-1

Se pare ca la toate (cele doua) seriale la care scriu momentan imi place sa inot impotriva curentului… La Heroes supar toti fanii cu parerile mele negativiste, aici urmeaza sa-i enervez pe cei carora nu le place, pentru ca mie mi-a placut episodul. Cateodata nu prea inteleg ce vor fanii de la un serial… :D De ce va declarati dezamagiti in numar atat de mare? Ce v-a oferit pana acum FlashForward si, brusc, nu va mai ofera? N-a fost nicio secunda un serial de actiune, cu atacuri armate la fiecare 5 minute. E un serial care se dezvolta incet, un serial bazat pe evolutia personajelor. Eu as fi fost total dezamagita sa fie totul actiune pura si sa nu aflu nimic despre personaje. Dar probabil ca de aia mie imi place si voua nu. :D

Dupa cum am banuit, Janis ajunge la spitalul Oliviei si este operata de aceasta si de Bryce, care ii salveaza cu greu viata. Mai tarziu intervin si niste complicatii, trebuie operata din nou, iar Olivia are de ales intre a-i administra un tratament nu foarte sigur si a-i indeparta uterul cu totul. Alege tratamentul, dar lucrurile nu arata deloc incurajator. Sansele de a putea avea vreodata un copil sunt acum minime. Si cu atat mai putin sa ramana gravida in doua luni de zile… Janis e prima de care realitatea din ff pare sa se indeparteze rapid cu fiecare episod.

FlashForward.S01E06-2

Simon vine sa-l viziteze pe Lloyd si alege drumul cel lung, cu trenul, ca sa aiba timp sa vrajeasca (ca tot era Halloweenul :D ) o domnita interpretata de actrita care a interpretat-o pe Daphne din True Blood. Simpatic montajul din timpul explicatiei paradoxului pisicii lui Schrödinger, montaj in care Janis era si vie, si moarta in acelasi timp. Aflam ca Simon este: fizician renumit, bun la dat femeile pe spate (literalmente), posesorul unui ff inspaimantator (de care mi-a dat impresia ca nu e foarte mandru, oricat ar fi incercat sa se prefaca) si un urecheat. :D Si, din discutia finalului de episod, intelegem ca el si Lloyd participau la un experiment care a esuat si a carui urmare a fost FF-ul. Sau nu a esuat…

FlashForward.S01E06-5

Premiul pentru cel mai tare costum de Halloween nu-l primesc nici cangurul (WTF, iar?), nici Mark (desi dintii aia parca-l faceau mai simpatic… :D ), ci Nicole. :) Dylan afla de la Lloyd ca se vor muta impreuna imediat ce va fi externat, iar vestea asta il da peste cap, boala lui facandu-l dependent de stabilitate si familiar. Asa ca fuge din spital si ajunge la locul despre care a aflat in ff-ul lui ca este “si casa lui”: casa familiei Benford. Evident ca urmeaza intalnirea dintre Mark, Lloyd si Olivia, lui Lloyd ii pica fisa ca Olivia e tipa din ff-ul lui, Mark devine penibil si gelos, iar Olivia nu prea stie ce sa faca. Mi-a fost sincer rusine de reactia lui Mark, a fost un magar care isi acuza sotia de ceva ce nu s-a intamplat inca, si cel putin momentan, Olivia nu are nici cea mai mica dorinta sa se intample. Dar cand discutia a ajuns la alcoolismul lui nu i-a convenit deloc, desi bautura fusese deja o mare problema in relatia lor. Mark devine din ce in ce mai nesuferit. Parca isi invita ff-ul sa se intample.

FlashForward.S01E06-6

Dem e din ce in ce mai hotarat sa rezolve misterul panoului din ff-ul lui Mark, sperand ca asta ii va salva cumva si lui viata. Il ia pe Al si pornesc la vanatoare de asiatici si maini albastre. In urma unor rationamente misto ajung la o casa unde se preusupunea ca era un club secret, dar momentan nu mai e decat locul unei crime. Una dintre victime are mana acoperita cu o vopsea albastra… In plus de asta, pare ca incepe sa devina realitate si ff-ul lui Al, care lucra la un caz inexistent inca. Iata ca acum exista! :) Nota 5/5 si sper s-o tina tot asa serialul.

Niciun comentariu: