vineri, 29 ianuarie 2010

Capricorn, 18 ianuarie - Ziua imaginii copilaresti

Nativii zilei de 18 ianuarie nu se vor desparti niciodata de sinele lor copilaros si jucaus. Li se poate reprosa din cand in cand ca sunt naivi, dar rareori vor fi criticati pentru ca sunt prea calculati, avari sau oportunisti. Persoanele nascute in aceasta zi lasa lucrurile sa se intample de la sine. Le place sa se distreze si nu sunt prea preocupati de chestiuni importante. Intr-adevar, ei pot suferi enorm cand li se cere sa se conformeze cerintelor lumii adulte. In consecinta, cea mai mare provocare pentru nativii zilei de 18 ianuarie este sa se maturizeze si sa preia un rol de adulti, dar sa pastreze si o latura mai copilaroasa.

De obicei, nativii zilei de 18 ianuarie vor deveni niste parinti excelenti. Ei inteleg in mod firesc ceea ce le place copiilor. Totusi, ei pot avea mari necazuri cu proprii lor parinti, in special in perioada de adolescenta si mai tarziu in tinerete. Despartirea de copilarie este cel mai adesea dificila, chiar tragica, pentru nativii zilei de 18 ianuarie. Parintii lor trebuie sa fie extrem de sensibili la nevoile lor de tranzitie. Nu trebuie sa puna pe umerii lor sarcini prea grele sau sa insiste ca acestia sa renunte brusc la obiceiurile din copilarie. Asemenea pretentii vor starni revolta si vor crea probleme in familie.

Nativilor zilei de 18 ianuarie le place sa aiba o viata usoara, dar in acelasi timp au nevoie de o doza mare de actiune si aventura pentru a fi stimulati. Cand nu sunt capabili sa aiba parte de experiente de varf in viata de zi cu zi, ei se pot retrage intr-o lume fantezista unde totul este permis si totul este posibil. Deoarece bucuriile si interesele lor sunt astfel interiorizate, ei pot ajunge, din nefericire, sa renunte din ce in ce mai mult la lumea exterioara, in cazuri extreme retragandu-se pe taramul copilariei lor. Nativii foarte evoluati ai zilei de 18 ianuarie sunt capabili sa isi proiecteze fanteziile in lumea exterioara, aspirand nu numai la experientele de varf, dar chiar si la dezvoltarea ideilor, crearea unor produse originale sau a unei conceptii unice si aprofundarea artei de a trai.

Cand este implicata dragostea, nativii zilei de 18 ianuarie au tendinta de a atrage tipurile de oameni mult mai practici, cu picioarele pe pamant, care sunt capabili sa simta o mare multumire atunci cand le sunt trezite anumite amintiri din copilarie. O relatie reusita de acest fel confera inevitabil un simt profund al securitatii pentru nativii zilei de 18 ianuarie si pentru partenerul lor mult mai realist. Astfel, relatia se bazeaza in mare parte pe increderea si impartasirea reciproca.

In general, nativii zilei de 18 ianuarie pot fi fericiti chiar si cand au locuri de munca obisnuite cu conditia ca timpul liber sa fie numai al lor, sa se poata bucura de el asa cum doresc. Totusi, cel mai bine este sa isi poata integra latura fantezista intr-un mediu de munca creativ si stimulativ. Fara o asemenea stimulare, cei nascuti in aceasta zi pot experimenta dificultati daca se concentreaza in special pe indeplinirea sarcinilor monotone, repetate. Ei pot fi uneori surprinsi visand cu ochii deschisi.

SFATURI: Nu trebuie sa renunti la securitate. Ramai in contact cu realitatile sociale. Adu-ti aminte sa iti platesti facturile. Fereste-te de izolare. Pune suflet in relatiile tale.

PUNCTE FORTE:

Imaginativ

Amuzant

Individualist

PUNCTE SLABE:

Naiv

Neatent

Imatur

Niciun comentariu: