joi, 28 ianuarie 2010

Capricorn, 13 ianuarie - Ziua ascendentei

Nativii zilei de 13 ianuarie sunt foarte preocupati de asigurarea securitatii printr-un statut imbunatatit. Desigur, unii dintre nativi au norocul sa se nasca in familii bogate, dar majoritatea vor lupta sa razbata intreaga viata pentru a ajunge intr-o pozitie de suprematie, putere, securitate si autoritate. Odata ce si-au imbunatatit conditia sociala, rareori isi vor permite sa ajunga din nou intr-o categorie sociala mai joasa. Intr-adevar, nativii zilei de 13 ianuarie care s-au ridicat din saracie afiseaza adesea repulsie fata de inceputurile lor umile. Astfel, in general ei se simt cel mai comfortabil identificandu-se cu clasele superioare sau mijlocii. Cea mai importanta realizare a lor este sa fie bogati, foarte bogati, sa aiba o viata comfortabila si sigura.

Tema mobilitatii ascendente poate fi un fel de conceptie filozofica pentru nativii acestei zile. Persoanele nascute pe 13 ianuarie sunt devotate pregatirii umane in sensul cel mai profound. Ei cauta sa educe, sa lumineze sau sa largeasca din punct de vedere intelectual orizonul familiei si al prietenilor. Memoria remarcabila ii ajuta foarte mult in astfel de actiuni.

Nativii zilei de 13 ianuarie pot fii destul de nesiguri uneori deoarece ei cauta in permanenta sa se perfectioneze si in anumite situatii date nu se vor simti in largul lor. Ei vor insista asupra corectitudinii in tot ceea ce intreprind pentru a se asigura in acest sens. Cei nascuti astazi pot intampina mari dificultati in recunoasterea oricaror puncte slabe sau esecuri din cadrul actiunilor lor. Aceasta se datoreaza faptului ca ei se considera in mare masura perfecti. Ei au impresia ca recunoasterea unei judecati gresite, a erorilor sau a lipsei de cunostinte i-ar putea face sa coboare pe scara sociala, fapt ce li se pare inadmisibil. Mandri mai presus de toate, nativii zilei de 13 ianuarie urasc sa se puna intr-o pozitie inferioara in relatie cu orice persoana pe care o cunosc. Acest lucru se poate transforma la un moment dat intr-o adevarata manie.

Din motivele mentionate mai sus, nativii zilei de 13 ianuarie isi asuma riscul de a nu fi sinceri in ceea ce priveste adevaratele lor abilitati si succese. Nefiind extrem de preocupati de parerile celorlati, ei se vor increde din ce in ce mai mult in propria judecata pana la excluderea participarii din afara. In mod normal, aceasta atitudine ii izoleaza, dar in cele din urma isi vor face noi prieteni.

Pe de alta parte, cand nativii sunt dispusi sa permita celorlalti accesul in lumea lor, ei pot deveni “sufletul petrecerii” deoarece optimismul lor neobosit ii antreneaza si pe ceilalti. Desi extrem de incapatanati si uneori intoleranti, cei nascuti in aceasta zi nu sunt niciodata plictisitori.

Nativii zilei de 13 ianuarie ar trebui sa se straduiasca sa-si pastreze amabilitatea si generozitatea deoarece capacitatea lor atat de a darui si de a primi liber este un indicator important al bunastarii lor mentale. Mai presus de toate, cei nascuti pe 13 ianuarie nu trebuie sa-si uite niciodata radacinile si originile umane profunde.

SFATURI: Siguranta absoluta este o iluzie. Cauta in permanenta sa te dezvolti si sa inveti. Continua sa iti asumi riscuri si sa nu te impotmolesti pe drum. Fereste-te de tendintele de a fi suspicios. Banii nu sunt totul.

PUNCTE FORTE:

Concentrat pe obiectiv

Mandru

Autonom

PUNCTE SLABE:

Ambitios

Temator

Izolat



Niciun comentariu: