Ingrediente
pulpa de porc
cativa catei de usturoi intregi
stafide, prune sau caise uscate, intregi, fara sambure
fistic intreg, crud sau prajit
rozmarin, crengute
piper sfaramat
cimbru uscat
ulei de masline ptr. marinat
otet balsamic sau vin rosu ptr. marinatMod de preparare
Se face cate o crestatura pe suprafata carnii dar si in adancime si se introduc fructele uscate, cateii de usturoi, rozmarinul, fisticul.
Se freaca cu cimbrul, se da un praf de piper si se unge cu ulei de masline. Se toarna vinul sau otetul balsamic. Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se frige in cuptor pana capata culoarea de rumenit si e facut pe dinauntru. Folositi un termometru de carne.
Se scoate pe platou se raceste 20 de minute apoi se taie felii. Se poate pastra doua trei zile rece.
Se poate prepara in varianta cu ciuperci taiate felii si masline verzi intregi(fara samburi). La aceasta friptura am adaugat in tava felii de gutui care s-au copt impreuna cu muschiul. Gutuia e un acompaniament aromat si placut coapta.Mod de servire
Se poate servi cu cuscus.
Pofta buna!
luni, 28 decembrie 2009
Friptura de porc Peruzele
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu