vineri, 12 iunie 2009

Top 10: Plaje superbe

Imagineaza-ti ca stai pe o plaja superba, la soare, cu o bautura in mana, iar soarele iti mangaie tot corpul. Asa ca intra in starea aceasta si hai sa facem o calatorie in jurul lumii, o calatorie in care sa descoperim acele plaje superbe unde iti este locul.

Numarul 10 - Phi Phi, Tailanda
Cel mai important este sa iti faci rezervare din timp, mai ales daca vrei sa obtii cea mai buna camera si cel mai bun pret. In orice caz, Phi Phi are doua insule: Ko Phi Phi Don si Ko Phi Phi Leh (cea mai mica dintre ele). Cea mare, Ko Phi Phi Don, are cateva restaurante foarte bune, baruri si cafenele. Este mai mereu ocupata in perioada Noiembrie-Ianuarie pentru ca atunci cerul este de un albastru sublim, apa este calma, iar aerul foarte uscat. Per total, vremea este frumoasa si in sezonul ploios, doar ca atunci umiditatea aerului te va face sa transpiri foarte mult.

Numarul 9 - Tenerife, Insulele Canare
Foarte aproape de Ecuator, Insulele Canare ofera tuturor o vreme stabila in tot timpul anului. Tenerife este cea mai mare insula din Arhipelagul Insulelor Canare (insula este insa parte a Spaniei). Un recif artificial ii protejeaza plajele. Vremea este aproape perfecta, iar temperatura apei exact asa cum trebuie. In mod impresionant, in timpul unui an, insula este gasita de ploaie in cel mult 30 de zile. Evita insa vacantele aici daca nu esti genul care sa stai in aglomeratie, insa poti incerca in Mai sau Noiembrie, doua luni in care agitatia este mai mica.

Numarul 8 - Boracay, Filipine
Mai putin cunoscuta decat celelalte din acest top, Boracay are o multime de calificative la activ, mai ales pentru "Plaja Alba," situata pe Coasta de Vest, intre satele Angol si Balabag. Apa este perfect transparenta, iar nisipul stralucitor si fin, ceea ce nu se poate spune despre toate plajele din acest Arhipelag. Cu peste 350 de locuri pe plaja si 2.000 de camere, este sigur ca vei gasi exact ce vrei. Boracay iti ofera insa si o varietate de restaurante, baruri, pub-uri si cluburi de noapte in care poti petrece pana dimineata.

Numarul 7 - Plaja Natadola, Fiji
In mod surprinzator, vremea din Fiji este mereu potrivita, niciodata la extreme. Plaja Natadola se afla pe insula principala din Fiji, Viti Levu, si este probabil cea mai fumoasa plaja din zona, cu un nisip extraordinar de alb. Natadola ofera vizitatorului frumusetile naturii, dar si foarte multe activitati. Daca iti place vremea mai uscata, trebuie sa mergi la plaja intre mai si Octombrie, in timp ce iubitorii de clima umeda vor merge intre Noiembrie si Aprilie.

Numarul 6 - South Beach, Florida, SUA
Aici vei petrece atat de mult, incat South Beach va ramane ca un tatuaj in mintea ta. In timp ce plaja in sine este uriasa, South Beach este poate mai mult o experienta sociala decat un loc pentru sport si plaja. Cel mai bine te retragi aici intre Noiembrie si Aprilie, cand pe continent vremea este rea.

Numarul 5 - Negril, Jamaica
Negril a ajuns in acest top pentru ca vremea este superba tot timpul anului. In mod cu adevarat surprinzator, Jamaica nu este deloc atinsa de uraganele lunii Octombrie. Aceasta plaja ofera 11 kilometri de nisip alb si foarte fin, restaurante si cam tot ce iti poate oferi cultura si traditia de acolo. Sezonul de vara din Jamaica este poate cel mai interesant avand in vedere ca plajele nu sunt pline, iar hotelurile cu 30% mai goale decat in timpul iernii.

Numarul 4 - Paradisul Surf-ului, Australia
Milioane de turisti se inghesuie spre Coasta de Aur pentru a face surf, innot, petreceri si multe altele. In afara de plaje, cei interesati pot merge si vedea "Movie World" sau "Sea World." Daca asta nu te va obosi, mergi atunci prin cluburi si baruri, sau chiar la cazino. Aici vei gasi totul plin pana la refuz intre lunile Decembrie si Februarie. Dar asta si pentru ca in aceasta perioada intalnesti poate cele mai ridicate temperaturi, asa ca nu uita sa te protejezi.

Numarul 3 - Cancun, Mexic
Plaje, plaje si tot mai multe plaje. Cancun are orice pentru oricine: acomodari de lux si petreceri non-stop (mai ales in Februarie si Martie, cand Universitatile din lume parca se muta toate ca Cancun). Si cand te gandesti ca odata, aceasta era o localitate linistita langa coasta Yucatan. Ei bine, zeii azteci ofera cel putin 250 de zile insorite pe an. Este bine insa ca in Septembrie si Octombrie sa nu mergi aici, decat daca iti plac furtunile.

Numarul 2 - Waikiki, Hawaii
Una din cele mai faimoase plaje din lume, Waikiki se afla pe Insula Oahu si amesteca foarte bine turistii de rand cu celebritatile. Cea mai buna perioada pentru a merge acolo este incepand cu jumatatea lui Decembrie si sfarsind cu luna Martie, dar cele mai bune preturi le gasesti intre Aprilie si jumatatea lui Decembrie. Oricum, aveti gija ca temperaturile sunt mereu cu mult peste 30 de grade.

Numarul 1 - Copacabana, Brazilia
Copacabana este deseori privita drept cea mai frumoasa si interesanta plaja din lume. Se intinde pe circa 4.5 kilometri, chiar in fata zonei rezidentiale din Rio de Janeiro. Peisajul iti ia rasuflarea cand vezi stancile de granit ce inconjoara golful. Daca vrei sa cheltuiesti bani, orasul iti pune la dispozitie centre comerciale, cinematografe, magazine de bijuterii, precum si o puzderie de restaurante si cluburi de noapte. Sezonul de vara tine din Decembrie pana in Februarie, inregistrandu-se temperature intre 25 si 35 de grade Celsius.

Acum ca stii care sunt si unde sunt cele mai frumoase plaje din lume, conteaza doar cum economisesti bani pentru a ajunge acolo. Fa rost si mergi la plaja, bea ceva si relaxeaza-te.

Niciun comentariu: