luni, 20 aprilie 2009

De stiut inainte de casatorie

Te gandesti sa te casatoresti, sa pui bazele unie familii? Inainte sa te arunci cu capul inainte, ar fi bine sa studiezi urmatoarele aspecte:

Casatoria nu rezolva problemele

Multe cupluri tinere considera ca odata asezati la casa lor, toate problemele vor disparea. Unele persoane sunt nefericite din cauza singuratatii si se arunca intr-o casnicie din motive gresite. Mariajul nu te va face fericit si nu va rezolva problemele emotionale, personale sau sexuale.

Casatoria inseamna munca in echipa

In casatorie totul inseamna efort comun. Sotul si sotia au partea lor de efort care mentine casnicia sanatoasa si puternica. Intr-un mariaj puternic, ambii parteneri ofera. Sotia are responsabilitatile sale si sotul pe ale lui.

Casatoria inseamna devotament

Nu te poti casatori gandindu-te ca daca nu merge, poti divorta. Cu o asemenea atitudine vei divorta destul de repede. Casatoria inseamna angajament si devotament total pentru ca este ceva ce ar trebui facut pentru o viata. Daca nu esti pregatit sa iti imparti tot restul vietii cu cineva, nu te casatori.

Angajamentul inseamna iubire. daca nu esti pregatit sa ierti si sa arati compasiune, atunci nu esti gata sa te casatoresti. Odata casatorit nu trebuie sa privesti inapoi, pentru ca daca vei face asta se va termina cu un divort sau vei fi teribil de nefericit.

Casatoria inseamna sa stii sa ierti

Zilnic va trebui sa iti ierti partenera. De asta e necesar sa stii ce inseamna ce este iertarea. Iertarea inseamna iubire. De asta Dumnezeu a iertat intreaga omenire. Iertand cu adevarat, te vei simti tu mai bine.
Casatoria poate fi ceva frumos daca stii sa o mentii astfel!

Niciun comentariu: