sâmbătă, 25 aprilie 2009

Barbatul si ideile false despre sexualitate (2)

Barbatii heterosexuali au rareori ocazia sa afle lucruri despre realitatile intime ale celor ca ei. Asta e usor de inteles de vreme ce nu intra in contact unul cu altul fara haine.

„Daca ai partenera e interzis sa te masturbezi”

In special partenerele jignite de nevoia lui de autoerotism spun asta dar sunt si barbati care isi asuma o astfel de idee. Dreptul de a-si produce singur placere il are oricine, e ceva cu totul nevinovat, nu e adulter si nu trebuie sa jigneasca pe nimeni.

„Barbatul trebuie sa fie partea activa in timpul actului sexual. El poarta datoria satisfacerii partenerei” sau „Daca partenera n-are orgasm e vina mea. Eu sunt ineficient”

Poate fi o presiune foarte mare pe umerii barbatului dar in multe cupluri ea exista si poate provoca adevarate dezastre in mintea lui mai ales daca partenera este anorgasmica.

In primul rand ideea ca un barbat are datoria de a fi activ in pat apare in preajma unei partenere inactive, care nu si-a descoperit propria sexualitate, e inhibata si care nu prea stie cum sa se bucure de sex. Uneori chiar barbatul insusi isi asuma aceasta datorie si devine in timp victima ei: disfunctiile erectile sau ejacularea precoce sunt cele mai frecvente urmari.

In al doilea rand anorgasmia feminina este provocata de niste blocaje mentale care din nou apartin femeii. Uneori e si partenerul vinovat de aceasta tulburare a ei daca nu cauta sa-si controleze durata erectiei, dar cel mai adesea problema e la ea. Ce-i drept el poate sa ajute foarte mult la depasirea problemei de catre partenera.

„Sexualitatea dispare la varsta a treia”

Nu exista nimic mai fals. Exista barbati care la 80 de ani au facut copii cu partenerele lor. Si unde exista sexualitate exista si erotism si socializari de tot felul. Drept e ca un trai sanatos creste foarte mult speranta de viata… sexuala.

„Am avut o pana sexuala, sunt pierdut. Tulburarile de dinamica sexuala sunt boli”

Pentru prima, aflati ca toti barbatii au pene sexuale sau accidente constand in ejaculare precoce, o tulburare ocazionala a erectiei sau intarzierea, parca la infinit, a producerii orgasmului. Cea mai buna idee este sa nu bagi in seama un astfel de eveniment si sa-l pui pe seama oboselii, a stresului sau a unei conjuncturi nefavorabile.

Daca ii dai prea multa insemnatate si dramatizezi experienta neplacuta, risti sa-i provoci revenirea cu o viitoare ocazie. Intervine teama de esec. Atunci accidentul are create conditiile de a se tranforma intr-o tulburare de dinamica sexuala (TDS), adica sa se repete la fiecare tentativa de a face sex si sa-si puna amprenta adanc in psihicul tau. Totusi TDS nu sunt boli ci doar functionari anapoda provocate de propria minte. Organismul e pregatit sa functioneze si gasind metoda potrivita TDS pot fi depasite.

„Partenera mea nu ma doreste in pat. Asta inseamna ca nu ma iubeste”

Acesta credinta poate fi o capcana pentru cuplu. Iata un scenariu: el doreste sa faca dragoste, ea il respinge dar nu-i spune motivul. E inhibata si comunica foarte greu. El se simte respins dar mai incearca incercand sa-si infirme banuiala ca ea nu-l mai iubeste. Cu cat el incearca mai mult cu atat ea-l respinge, se indeparteaza de el si se insingureaza. Pasivitatea ei sexuala adanceste neintelegerea.

Dorinta sexuala a partenerei nu este neaparat semnul iubirii la fel cum inhibitia nu e semnul lipsei ei. In psihicul si sexualitatea femeii o mare importanta are tandretea si apropierea sufleteasca. Nu e nici un secret ca pragmatismul barbatului mai focusat pe organele genitale fractureaza dorintele mai putin sexuale ale partenerei. Aici e sursa acestei neintelegeri.

„M-a parasit pentru amant pentru ca el o avea mai mare”

Unii barbati sa tem ca rivalii lor, sau pur si simplu alti barbati, sunt mai bine dotati decat ei. Asta din cauza competitiei si pentru ca barbatul in general are o inclinatie spre eficacitate si performanta. E pacat ca tocmai voi insiva va reduceti la dimensiunile penisului propriu. De fapt o astfel de teama denota lipsa de incredere in sine ca individ complex.

Dimensiunile penisului sunt extrem de rar criterii de selectie a partenerilor pentru o femeie. Cand acest lucru se intampla nu-ti va spune ca te iubeste sau nu-ti arata ca vrea sa fiti impreuna. Poti spune ca ai stiut din start ce a interesat-o la tine.

Pentru o femeie e foarte important felul in care decurge relatia si cum te porti cu ea. Din acest motiv, daca te paraseste si isi va gasi un alt partener, e foarte posibil ca el sa fie mai putin dotat ca tine, desi tu nu poti crede asta.

Cu siguranta ca aceasta lista de idei false nu e completa. Faceti-va obiceiul din a gasi in mintea voastra gandurile acelea preconcepute care va aduc un anume discomfort in viata sexuala. Reflectati asupra lor, cantariti-le si contestati-le. E posibil ca ele sa fie incorecte sau exagerate. Este posibil sa va schimbati optica asupra lor si sa vedeti lucrurile intr-un mod mai relaxat. Odata cu aceasta, viata voastra sexuala poate capata imbunatatiri substantiale.

Niciun comentariu: