duminică, 7 decembrie 2008

Sagetator, 7 decembrie - Ziua sensibilitatii exagerate

Cei nascuti in data de 7 decembrie sunt personaje unice. Pe parcursul intregii vieti, ei isi gasesc cu greu locul printre cei din jurul lor, fie la scoala, la lucru sau acasa. Cei nascuti in aceasta zi cresc adesea cu gandul ca sunt anormali, particulari sau pur si simplu ciudati. Indiferent daca sunt intr-adevar asa sau nu, ei se considera astfel si au parte adesea de viata la care se asteapta.

Nativii zilei de 7 decembrie sunt atrasi de obicei de indivizii mai deosebiti. In orice caz, ii respecta pe cei care au curajul sa mearga pe propriul lor drum, indiferent de ceea ce fac. In secret, bineinteles, multi dintre nativi ar dori sa fie acceptati in termeni conventionali si sa se bucure sa se amestece in multime din cand in cand. Ei ar putea sa reuseasca daca fac un mic efort de a se adapta, dar de obicei efortul acesta isi pune amprenta pe sistemul lor nervos.

In adolescenta si in primii ani de maturitate, indivizii nascuti pe data de 7 decembrie sunt adesea nehotarati in ce priveste profesia pe care ar dori sa o urmeze. Ei incearca un numar divers de ocupatii, foarte diferite in ce priveste natura lor, pana in momentul in care o gasesc pe cea care li se potriveste cel mai bine. De obicei raman la aceasta profesie intreaga viata, dar nu sunt neaparat fericiti. In parte, motivul pentru care le este atat de greu sa adopte un rol social satisfacator este acela ca sunt ambivalenti in ce priveste societatea insasi. De asemenea, ce le place cel mai mult sa faca, ceea ce li se potriveste in mod natural nu este intotdeauna ceva din care sa poata scoate bani. Ca atare, pot ajunge sa sufere de anxietate si frustrari si poate chiar sa creada ca au dat gres.

Persoanele nascute pe 7 decembrie trebuie sa faca foarte multe pauze si sa nu isi puna prea multe intrebari despre ei insisi. Ca si copii, talentele lor prodigioase pot crea mari asteptari care vor fi greu de indeplinit. Ca atare, pot deveni rebeli, nevrotici sau izolati, fortati sa isi construiasca o carapace in jurul lor pentru a-si feri natura sensibila de dezamagiri sau respingeri. Cei nascuti in aceasta zi care sunt destul de norocosi pentru a avea parte de parinti grijulii si sensibili, au o sansa de a reusi in viata. Daca sunt si mai norocosi si intalnesc persoane care isi pot da seama de potentialul lor si il pot valorifica, unicitatea lor devine ceva pozitiv - ei nu trebuie sa faca un efort artificial pentru a iesi in evidenta sau pentru a fi recunoscuti.

Nativii zilei de 7 decembrie trebuie sa fie atenti sa nu devina prea deosebiti sau izolati de lume, in special pe masura ce inainteaza in varsta. Visatorii si fantezistii risca sa ajunga sa traiasca intr-un mod ciudat care are prea putin legatura cu vietile de zi cu zi ale majoritatii oamenilor. Ei ar trebui sa mentina anumite activitati minime legate de societate si de familie, sa pastreze o legatura apropiata cu prietenii lor, sa scrie scrisori si in general sa continue sa comunice indiferent cat de greu le-ar putea fi la un moment dat. In relatiile personale, trebuie sa faca uneori eforturi pentru a atrage atentia asupra lor. Auto-compatimirea, in toate formele sale, este ca o otrava.

SFATURI: Intra in contact social cu ceilalti in mod regulat. Nu cere prea multe de la tine. Invata sa abordezi totul mai usor fara sa te simti ingradit.

PUNCTE FORTE:

Imaginativ

Sensibil

Foarte individualist

PUNCTE SLABE:

Ciudat

Nervos

Necomunicativ

Niciun comentariu: