joi, 7 februarie 2013

Top 10 comedii romantice 2012

1.  The Vow


Inspirata dintr-un caz real petrecut in New Mexico in anul 1993, drama romantica "The Vow" ii are in centrul actiunii pe tinerii indragostiti Paige si Leo, care se casatoresc in mod spontan intr-un muzeu, in prezenta unui grup de prieteni apropiati si fara sa ceara permisiunea curatorului, incepand cu entuziasm viata in doi si implicandu-se cu trup si suflet intr-o poveste de iubire plina de romantism si gesturi excentrice. Atunci cand automobilul lor este izbit din spate de un camion, Paige este grav ranita si intra in coma, iar dupa ce se trezeste sufera de amnezie severa si nu isi recunoaste partenerul de cuplu, care nu se dezlipeste zi si noapte de langa patul ei de spital si incearca prin toate mijloacele sa o ajute sa-si reaminteasca sentimentele puternice ce i-au legat. Confuza si bulversata de informatiile pe care le primeste de la persoane despre care nu are niciun fel de amintiri, Paige este pe punctul de a fi sedusa de catre atragatorul Jeremy, fostul ei iubit, care profita de amnezia ei pentru a reaprinde scanteia unei vechi pasiuni. Numai ca Leo nu este dispus sa isi piarda sufletul-pereche si decide sa isi recucereasca sotia pornind de la zero si curtand-o cu aceeasi insistenta si rabdare ca si in prima zi a iubirii lor. 

2.  This Means War


Doi dintre agenţii de elită ai Central Itelligence Agency sunt atât de bine antrenaţi şi dispun de atât de multe abilităţi profesionale încât şi-ar putea neutraliza în orice moment rivalii din serviciile secrete ale altor naţiuni, iar faptul că sunt prieteni din copilărie şi parteneri inseparabili în misiuni îi transformă într-o forţă greu de învins. Relaţia de prietenie le este pusă la încercare atunci când spionii descoperă că sunt îndrăgostiţi de aceeaşi femeie, însă decid să nu-i mărturisească frumoasei Lauren Scott că se cunosc între ei şi că sunt la curent cu jocul dublu pe care îl face ea întâlnindu-se simultan cu amândoi, propunându-şi să intre în competiţie unul cu altul pentru a câştiga iubirea tinerei la care râvnesc. Evident că această confruntare între îndrăgostiţi este departe de a fi corectă şi se transformă treptat într-un război în toată regula, fiecare dintre agenţii CIA încercând să-i intre în graţii lui Lauren şi să o determine pe aceasta să-l aleagă pe el în detrimentul rivalului. Străduindu-se să creeze o atmosferă romantică şi să fie cât mai ingenioşi în modul de a o curta pe Lauren, spionii îşi sabotează reciproc şansele de a avea o relaţie normală cu fata şi nu se dau în lături de la folosirea armelor şi dispozitivelor de ultimă generaţie pentru a-şi pune unul altuia beţe în roate.

3. Friends with Kids


Un grup de prieteni cu relaţii foarte strânse între ei ajung să se distanţeze după ce o parte dintre ei au copii. Jason şi Julie sunt ultimii doi din grupul de prieteni care nu au copii, deşi îşi doresc, dar nu au găsit persoanele potrivite cu care să-i facă. Ducând mai departe ideea de prietenie cu beneficii, cei doi decid ca beneficiul prieteniei lor să nu fie sexul, ci un copil. Ei au observat cât de greu le-a fost cuplurilor de prieteni să se descurce cu un copil şi se întreabă dacă nu este vreo cale mai bună. Avantajul lui Jason şi Julie ar fi acela că, fiind prieteni foarte buni, îi pot asigura copilului stabilitate, iar faptul că relaţia lor e platonică, înseamnă că nu vor exista tensiunile aduse de copil în cupluri asupra relaţiei romantice. Ei decid să facă împreună un copil şi să aibă relaţii romantice cu alţi oameni.

4. The Lucky One


Logan e un puşcas marin american se întoarce acasă după ce a fost în trei misiuni în războiul din Irak. El e convins că a scăpat cu viaţă fiindcă o femeie necunoscută i-a purtat noroc, după ce i-a găsit poza în noroi şi a purtat-o mereu în portmoneu. Soldatul scapă dintr-un atac mortal în care îşi pierde doi prieteni, iar apoi are noroc şi la poker. Prietenul său, Victor, e convins că fotografia femeii misterioase are rol de talisman. Logan se porneşte în căutarea străinei, despre care crede că îi e sortită, prin toată America. El întâlneşte o femeie puternică, dar vulnerabilă, divorţată şi cu un fiu mic, despre care nu ar fi crezut că e cea pe care o aştepta. Atras de această femeie, Elizabeth, el începe o relaţie de dragoste şi ajunge să păstreze fotografia în secret. Însă, cum se întâmplă de obicei cu secretele, va ieşi la suprafaţă şi le va ameinţa nu doar relaţia, dar chiar şi vieţile.

5. Think Like a Man


Bazat pe cartea de succes Act Like a Lady, Think Like a Man scrisă de Steve Harvey, filmul îi are în centru pe patru bărbați interconectați, ale căror vieți amoroase sunt date peste cap după ce partenerele lor cumpără cartea lui Harvey și urmează cu sfințenie sfaturile pe care acesta le oferă. Când bărbații își dau seama că au fost trădați de unul de-al lor, pun la cale un plan, folosindu-se de informațiile din carte, pentru a întoarce roata și a le da iubitelor o lecție pe care n-o vor uita prea curând.

6. The Five-Year Engagement


Tom Solomon îi declară iubire veşnică frumoasei Violet Barnes şi o cere în căsătorie la un restaurant, într-un cadru romantic, organizând ulterior o petrecere de logodnă la care este invitată toată familia şi la care cel mai bun prieten pe nume Alex Eilhauer proiectează în glumă un filmuleţ cu fostele iubite ale viitorului mire, însă nunta se amână an după an din cauza lipsei de timp a partenerilor şi din cauza obstacolelor profesionale care intervin. Violet se înscrie într-un program cu o durată de 2 ani la Universitatea din Michigan, după care obţine o promovare de la şeful ei Winton Childs şi este forţată să se mute în alt oraş, iar oficializarea relaţiei rămâne tot timpul în plan secund, dorinţa de a fructifica oportunităţile profesionale fiind mai puternică decât dorinţa de a întemeia o familie. Tensiunile din cuplu se amplifică, chiar dacă sentimentele rămân la fel de puternice, iar componenţii vârstnici ai clanului mor înainte ca tinerii logodnici să îşi pună în sfârşit pirostriile. Presaţi de părinţi să stabilească data nunţii, Tom şi Violet trebuie să se lămurească ce vor cu adevărat de la viaţă şi să îşi fixeze priorităţile fiindcă 5 ani de logodnă reprezintă o perioadă mult prea lungă pentru oricine.

7. What to Expect When You're Expecting


Cinci cupluri așteaptă să devină părinți, însă habar nu au ce îi așteaptă. Jules e un guru al fitnessului la TV, iar Evan e un dansator de top și amândoi sunt foarte entuziasmați să-și întemeieze o familie, dar curând își dau seama că viețile lor de celebrități nu au nicio șansă să continue la fel odată ce apar provocările sarcinii lui Jules. Wendy e o femeie înnebunită după bebeluși, care a promovat toată viața ei procreerea, însă atunci când hormonii îi răvășesc tot corpul ea înghite o doză amară din propriul ei medicament. Soțul lui Wendy, Gary, va deveni tătic de-odată cu propriul său tată. Acesta din urmă e un bărbat excesiv de competitiv care așteaptă gemeni împreună cu tânăra sa nevastă-trofeu, Skyler. Holly e o fotografă care e gata să străbată toată lumea pentru a adopta un copil, dar soțul ei Alex nu e așa de sigur de adopție. El se înscrie într-un grup de suport al tăticilor pentru a-și calma panica, însă bărbații de acolo se întâlnesc tocmai pentru a se descărca și a povesti despre toate părțile proaste ale vieții cu un bebeșuș în brațe. Al cincilea copil e al lui Rosie și Marco, doi antreprenori cu afaceri concurente, care au făcut sex fără a avea o relație. Ce te faci atunci când primul copil din cuplu apare înainte de prima întâlnire romantică a cuplului?

8. LOL


Intr-o epoca in care adolescentii asculta muzica pe iTunes si YouTube si comunica cu prietenii pe Facebook, Twitter si Messenger mai mult decat comunica cu parintii, o liceana in varsta de 15 ani pe nume Lola, care a fost parasita de catre iubitul ei Chad si descopera pentru prima data placerile interzise oferite de sex si consumul de droguri, o scandalizeaza pe mama ei Anne atunci cand aceasta din urma ii gaseste in mod accidental jurnalul intim si il citeste. Anne a divortat recent de Alan si, desi se intalneste cu blajinul politist James, nu a reusit sa depaseasca socul emotional cauzat de despartirea de tatal Lolei, iar atunci cand isi da seama cat de mult s-a indepartat de propria fiica si cat de mult a neglijat problemele serioase cu care s-a confruntat aceasta, decide sa faca eforturi suplimentare pentru a restabili o conexiune sufleteasca cu adolescenta zbuciumata. Lola isi petrece timpul liber in compania celor mai bune prietene ale ei Emily si Janice si incepe sa se simta atrasa de Kyle, cel mai bun amic al fostului ei iubit, caruia ii da insa tarcoale si o colega frumoasa si sexy pe nume Ashley.

9. Rock of Ages 


O fată dintr-un orăşel mic din America soseşte la Hollywood în perioada de vârf a scenei muzicii rock din decada 1980. Sherrie îl cunoaşte pe Drew, un băiat de la oraş, fiindcă amândoi au vise de a ajunge la Hollywood. Până una alta, Sherrie ajunge să lucreze într-un club de noapte, unde se ascultă rock şi se dansează la bară. Povestea de dragoste dintre Sherrie şi Drew are pe fundal concerte cu Def Leppard, Joan Jett, Journey, Foreigner, Bon Jovi, Night Ranger, REO Speedwagon, Pat Benatar, Twisted Sister, Poison, Whitesnake şi mulţi alţii. În timp ce Sherrie speră la faimă, Patricia Whitmore, o femeie sofisiticată şi foarte conservatoare, e pornită să închidă clubul în care lucrează fata, pentru că ceea ce se întâmplă în acel club încalcă toate principiile şi regulile de moralitate ale Patriciei.

10. Step Up Revolution


Emily, fiica unui om de afaceri bogat, soseşte la Miami cu aspiraţia de a deveni dansatoare profesionistă, dar în curând se îndrăgosteşte de Sean, un tânăr care conduce o trupă de dans. Echipa de dans intitulată MOB se străduieşte să câştige un concurs pentru a obţine o sponsorizare importantă, dar tatăl lui Emily ameninţă să transforme cartierul istoric în care îşi desfăşoară activitatea trupa MOB şi să concedieze sute de angajaţi. Emily trebuie să i se alăture lui Sean şi trupei de dans MOB pentru a protesta şi riscă cu toţii să îşi destrame visurile luptând pentru o cauză măreaţă

Niciun comentariu: