sâmbătă, 16 iunie 2012

Dieta dupa ceas



Numita si Dieta dupa ceas, aceasta dieta va garanteaza pierderea a 5 – 7 kilograme in 2 saptamani, respectand in acelasi timp principiile unei alimentatii sanatoase si echilibrate, fara a va cauza senzatia de foame atat de chinuitoare ce poate aparea in timpul unui regim de slabire.

Va propunem o varianta tipica de meniu pe baza careia iti poti diversifica planul nutritional pe parcursul unei saptamani de dieta. Desi pare ciudat, micul dejun trebuie sa fie bogat in alimente cu continut crescut de lipide. Acesta evita senzatia de oboseala care apare de obicei cu cateva ore inaintea pranzului.

MIC DEJUN:
20 grame de unt. Ceai sau cafea, fara lapte sau zahar.
70 grame de paine (contine zaharuri lente care sunt un excelent carburant pentru organism).
100 grame de branza la alegere (poti varia cat de mult doresti, este permis consumul oricarui tip de branzeturi).

De evitat: alimentele care contin zaharuri rapide (produse de patiserie, cereale cu adaos de zahar).
Pranzul va fi bazat pe proteine animale si carbohidrati, nefiind insa foarte consistent, pentru a nu-ti produce senzatia de oboseala si de somn.

PRANZ:
Orez, paste sau cartofi pregatiti in abur.
Orice tip de carne la alegere. Cantitatea acesteia o veti stabili adaugand 100 la inaltimea dumneavoastra exprimata in centimetri. De exemplu, pentru o persoana care are 170 cm, cantitatea ideala de carne este 270 g (170 + 100).

De evitat: aperitivele de orice fel, deserturile (produsele pe baza de zaharuri), lactatele si painea.
In timpul serii, se diminueaza productia de enzime si procesele digestive scad in intensitate. Felurile de mancare trebuie sa fie foarte lejere, uneori daca reusiti sa sariti peste aceasta masa din zi, este excelent!

CINA:
Peste sau fructe de mare.
O portie de legume gratinate sau pregatite la abur.
Carne slaba, cu 40 de grame mai putin decat inaltimea ta exprimata in centimetri. Astfel, pentru o persoana ce masoara 170 cm, cantitatea de carne recomandata va fi de 130 g (170 – 40).

De evitat: lactatele, produsele pe baza de zaharuri si alcoolul.

Niciun comentariu: