sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Câteva afaceri de succes ale actorilor

Unele celebrităţi au foarte dezvoltat simţul afacerilor şi reuşesc să facă bani şi în afara industriei filmului. Iată cinci actori care au reuşit să devină antreprenori de succes. Ieri, Dragos Bucur spunea că a reuşit să se descurce fără a accepta roluri în telenovele fiindcă avea deschis un bar. Soluţia nu e una disperată, ciudată sau ruşinoasă, fiindcă mulţi actori mari preferă să nu se bazeze doar pe câştigurile din roluri şi să-şi construiască stabilitatea financiară şi cu alte proiecte.

Robert De Niro

Robert De Niro are două francize alimentare: lanţul de restaurante Nobu, specializate în sushi lanţul de cafenele italiene. Restaurantele sale se găsesc în 24 de oraşe, printre care Los Angeles, Hong Kong sau Cape Town. Valoarea brandului Nobu este estimată la aproape 250 milioane de dolari. Cafeneaua italiană a lui De Niro a fost deschisă la Los Angeles şi apoi s-a extins New York, Miami şi Las Vegas, potrivit unui articol de pe InCont.ro.

Sandra Bullock are trei afaceri în Austin, Texas. Restaurantul Bess Bistro serveşte tot felul de preparate, la preţurii medii. În localul Sandrei se pot mânca banalele macaroane cu brânză sau burgeri. Actriţa de Oscar are şi o florărie şi brutăria Fancy Walton&Staple.

Paul Newman

Paul Newman a lăsat moştenire compania Newman’s Own, ce produce alimente, iar profitul e donat integral către diverse organizaţii non-guvernamentale. Compania a fost fondată de actoru în 1982 şi a donat până în present peste 300 de milioane de dolari. Fiica sa, Nell Newman, a continuat munca tatălui, înfiinţând în 1993 compania Newman`s Own Organic, care vinde produse alimentare ecologice pentru animale, dar şi cafea şi diverse alte gustări.

Actorul şi regizorul Clint Eastwood a cumpărat în 1986 o fermă de vaci, Mission Ranch Hotel, deţine compania Malpaso Productions şi două cluburi de golf în California. Revista Forbes l-a plasat în 2009 pe Clint Eastwood pe locul 33 în topul celor mai puternice 100 de celebrităţi din lume, după ce el a avut profituri de 35 de milioane de dolari.

Chris Noth, vedeta serialelorSex and the City” şi “The Good Wife” a deschis acum 12 ani clubul de noapte The Cutting Room, împreuna cu partenerul său de afaceri, Steve Walter. Localul a devenit clubul preferat pentru multe vedete, printer care David Bowie sau Russell Crowe. Clubul, localizat în Lower Manhattan, a fost închis în 2009 pentru o perioadă din cauza majorării chiriilor. Noth a mai avut un club de noapte privat din New York, The Plumm, inaugurat în 2006 şi închis în 2009. Chris Noth şi logodnica sa, Tara Lynn Wilson, au deţinut şi ceainăria tematică Once Upon a Tea, situata în Windsor, Londra şi Ontario.


Niciun comentariu: