sâmbătă, 13 august 2011

Contra gripei


Intaritor cu aloe si miere

Luati urmatoarele ingrediente, respectand exact greutatile indicate:
- 1,500 g planta de aloe in varsta de 3-5 ani, data prin masina de tocat carne. Plantele nu trebuie udate cu 5 zile inainte de preparare.
- 2.500 g miere pura (de preferinta poliflora).
- 3.500 l vin rosu, cu o tarie de 18-20¡ si dulce.
Toate ingredientele se pun intr-un vas de sticla de culoare inchisa, se amesteca bine si se lasa intr-un loc intunecos si rece, vreme de 5 zile, inainte de folosire. Vasul trebuie sa fie bine inchis.
Administrare: in primele 7 zile se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, cu doua ore inainte de mesele principale. In saptamana urmatoare, doza creste la doua lingurite, luate de trei ori pe zi, inainte cu o ora de mesele principale. Minimul curei este de doua saptamani, dar randamentul maxim il da daca este tinuta o luna si jumatate. Efectul curei este atat profilactic, cat si curativ. Actiunea ei este foarte rapida. Gripa poate fi vindecata in doua zile.
Preparatul se recomanda si in alte afectiuni, printre care: artrita, astm, hipertensiune, tromboflebita, septicemie, guta, paralizie, reumatism, tulburari cardiace, afectiuni ale rinichilor si organelor genitale, TBC pulmonar, ulcer stomacal, cancer.

Vin de coacaze negre

Se amesteca o jumatate de cana de vin de coacaze negre cu o jumatate de cana de apa. Amestecul se bea seara, dupa care pacientul se culca si se inveleste bine. Bautura provoaca o transpiratie abundenta. Daca hainele sunt prea ude, se schimba. Doza se repeta dupa o ora. A doua zi dimineata, se ia o jumatate de cana de vin fierbinte, fara apa. Racela se "rupe", dar pacientul trebuie sa stea in pat inca 24 de ore si sa se hraneasca cu mancare usoara.

Cand curge nasul sau pentru raceli la cap

1. Se inhaleaza adanc pe nas frunze uscate de tutun, pisate si cernute. Nasul nu va mai curge.
2. Trageti usor apa calduta pe nas, pana cand va ajunge in gat. Puteti adauga si cateva picaturi de lamaie.
3. Puneti o felie de paine facuta din faina de grau, pe plita sau pe un gratar. Lasati-o sa arda incet. Fumul se inhaleaza pe nas, vreme de 2-3 minute. Aceasta metoda este foarte eficace.
4. Ungeti-va talpile cu tinctura de iod, puneti-va sosete de lana pura si dormiti peste noapte cu ele. Pana a doua zi se vindeca orice raceala la cap.
5. Abtineti-va sa beti orice fel de lichid (inclusiv suc de fructe sau de legume), vreme de 24 de ore. Este o metoda radicala, care da rezultate bune.
6. Bai fierbinti la picioare, cu sifon (se incalzeste dupa ce se scoate din sticla), sare si mustar. Se fac seara, inainte de a va culca. Puneti-va apoi ciorapi de lana si dormiti cu ei in picioare.
O regula generala: pe toata durata anotimpului rece, purtati in picioare numai sosete de lana curata, schimbate in fiecare zi. Picioarele calde va feresc de raceli si de gripa.



Niciun comentariu: