duminică, 5 iunie 2011

Maslinul (23 septembrie - echinoxul de toamna)


Maslinul este de talie mica, cu o aparenta de usoara fragilitate si cu trasaturi armonice care îi confera un anume gen de frumusete, ce emana parca din interior. Este copacul consacrat al pacii si întelegerii, aceste calitati transmitându-se nativului reprezentat de el. Cel ce apartine acestui semn se distinge prin multa liniste sufleteasca si printr-o convietuire armonica cu ceilalti. Este sustinut în aceasta atitudine de capacitatea sa empatica deosebita, prin care resuseste sa înteleaga foarte bine interesele si aspiratiile semenilor sai si în consecinta sa fie foarte receptiv la doleantele lor. Blând, generos, el nu e totusi moale, ci impune respect prin comportamentul sau, ajungând sa fie iubit de multa lume în timpul vietii, cât si dupa moarte. Foarte putin transparent, de o discretie desavârsita, nu e totusi niciodata opac la problemele altora, dimpotriva. Pasiunile devastatoare îi ramân un domeniu necunoscut, sau, în orice caz, nu se manifesta ca atare. Ceea ce cauta este seninatatea, o existenta calma si luminoasa, în care sa poata medita în pace la marile teme ce-l preocupa. Foarte inteligent si întelept, nu va alerga niciodata dupa bunurile acestei lumi, ci va prefera mai degraba sa faca compromisuri în aceasta privinta - chiar daca uneori nu foarte avantajoase. Farmecul modului sau calm, solar de a fi, îndeparteaza de la sine, de cele mai multe ori, orice semn de ostilitate fata de persoana sa. Trecerea lui prin lume e adesea glorioasa si ramâne petru multa vreme în memoria urmasilor ca o amintire sfânta si scumpa.
În ceea ce priveste sanatatea, maslinul trebuie sa se fereasca de reumatisme si sa stea mai mult la soare, de preferinta într-un climat mediteranean.
Dragoste: E putin gelos, însa fara a-l sufoca pe celalalt cu dragostea sa, caci are o înalta conceptie despre libertatea individuala. Si în viata sentimentala îsi manifesta acel dezinteres care la el e proverbial.
Trasatura definitorie: Întelepciunea.
Personalitati: Împaratul August, Romy Schneider, Bruce Springsteen.


Niciun comentariu: